Keystone logo

17 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Etika 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Etika
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Etika

Sarjana dalam Etika meneroka proses pelbagai disiplin dan kajian mencari jawapan kepada soalan-soalan falsafah yang mendalam dan konsep baik dan jahat, benar dan salah, kebajikan dan naib, keadilan, dan seumpamanya. Cawangan utama Etika termasuk Etika Gunaan, Psikologi Moral, Etika deskriptif dan Meta-etika, semua yang boleh diterokai dalam Sarjana dalam program Etika.

Walaupun penyelidikan yang mendalam konsep etika dan nilai-nilai asal moral boleh menjadi sangat menarik, kehidupan moden budaya digital dan struktur sosial yang rumit memerlukan bantuan etika gunaan. Dengan Sarjana Etika, pelajar akan mengkaji cabang falsafah yang mencari cara-cara untuk memohon teori etika untuk situasi kehidupan sebenar. Sebagai contoh, ia menyebabkan kemunculan pelbagai bidang khusus seperti Etika Perniagaan, Bioetika dan Etika Kejuruteraan, yang menangani cabaran moral semasa teknologi baru dan dasar-dasar awam.

Sarjana dalam Etika dan, lebih khusus, dalam Etika Gunaan, menyediakan profesional, yang bertanggungjawab ia adalah untuk memantau cabaran semasa dan kontroversi di dunia yang pesat membangun dan mengekalkan keamanan di kira. Jika anda rasa bersedia bagi apa-apa profesion yang mencabar dan bertanggungjawab, tidak teragak-agak untuk mengetahui lebih lanjut. Mempunyai melihat Sarjana dalam program Etika kami tawarkan dan menghubungi orang yang berkenaan di universiti itu dalam satu klik!