Keystone logo

9 Sarjana Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman Pengajian Minuman Enologi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Makanan dan Minuman
  • Pengajian Minuman
  • Enologi
Bidang pengajian
  • Pengajian Makanan dan Minuman (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman Pengajian Minuman Enologi

Ijazah induk menandakan siapnya program siswazah dalam bidang tertentu. Program-program ini boleh berkisar antara dua hingga empat tahun dan boleh didapati di universiti di banyak negara.

Apakah Master dalam Oenologi? Program ini memberi tumpuan kepada sains wain, dan para pelajar membangunkan pengetahuan lanjutan tentang aspek spesifik anggur tumbuh dan membuat wain. Sesetengah topik yang dikaji oleh pelajar termasuk fisiologi anggur, kesihatan anggur, sains deria deria, dan pengeluaran wain. Graduan kurikulum ini mempunyai kemampuan yang lebih besar untuk mengenal pasti dan menyelesaikan masalah dalam membuat wain dan industri wain itu sendiri. Banyak program termasuk analisis dan penyelidikan bebas dalam bidang tertentu pilihan pelajar.

Pelajar yang mengkaji bidang oenologi membina kemahiran analitikal yang kuat, yang penting bukan sahaja dalam kerjaya mereka tetapi juga dalam bidang lain dalam kehidupan mereka. Pelajar juga mendapat keupayaan untuk menyelesaikan pelbagai masalah dan membangunkan kemahiran teknikal yang diperlukan untuk bekerja dalam industri.

Jumlah wang yang diperlukan untuk mendapatkan ijazah ini berbeza dari satu negara dan sekolah ke sekolah yang lain. Faktor seperti status pemastautin, panjang kurikulum, dan lokasi sekolah boleh menjejaskan jumlah tuisyen secara mendadak.

Terdapat pelbagai peluang peluang kerjaya untuk mereka yang lulus dengan ijazah sarjana. Mereka boleh memilih untuk bekerja di bahagian teknikal industri dan menghasilkan pelbagai jenis wain. Mereka juga boleh memutuskan untuk menggunakan kemahiran kepimpinan untuk menguruskan anggur atau kebun anggur, atau menggunakan pengetahuan mereka untuk menjadi perunding atau pemasar wain. Sesetengah tajuk pekerjaan yang tipikal mungkin termasuk penganjur wain, pegawai penghubung penanam, pembuat wain, pengurus kebun anggur, atau jurutera wain.

Satu ijazah dalam bidang oenologi boleh didapati dari sekolah yang berhampiran dengan anda atau juga dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.