Keystone logo

6 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Automotif Elektronik Automotif 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Automotif
  • Elektronik Automotif
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (6)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Automotif Elektronik Automotif

Ijazah induk biasanya mengambil masa satu hingga tiga tahun untuk diselesaikan. Berbanding dengan ijazah sarjana muda, tuan biasanya memberi tumpuan kepada satu bidang tertentu dari subjek yang lebih luas. Kajian boleh menjadi sengit dan mungkin melibatkan menulis tesis.

Apakah Master dalam Elektronik Otomotif? Ini adalah program lanjutan yang menumpukan perhatian kepada penyelidikan dan sering meneroka topik khusus dalam bidang. Sesetengah program mungkin menekankan kepimpinan. Pelajar biasanya mengambil kursus yang meliputi topik seperti litar automotif, pertimbangan elektromagnetik dan sistem elektronik dikawal komputer. Sesetengah universiti boleh menawarkan pengkhususan dalam subjek seperti elektronik kuasa, sistem tenaga dan bahan. Pelajar berpeluang untuk mengambil kursus seperti reka bentuk automotif dan pengurusan projek, kaedah penyepaduan sistem dan powertrains maju dan drivelines.

Pelajar biasanya belajar menyelesaikan masalah. Mereka boleh membangunkan kemahiran pemikiran kritikal yang membolehkan mereka untuk bekerja dengan rasional melalui situasi dan mengenal pasti kekuatan dan kelemahan pendekatan terhadap masalah. Mereka mungkin menjadi pendengar aktif dan mendapat keupayaan untuk memberi tumpuan sepenuhnya manakala yang lain bercakap, meningkatkan hubungan profesional dan peribadi.

Adalah penting untuk mengetahui kos pendidikan di hadapan. Memandangkan universiti menawarkan pilihan program yang berbeza, kos mungkin berbeza dari satu institusi ke institusi lain. Adalah disyorkan bahawa individu menghubungi sekolah-sekolah yang prospektif dan menanyakan mengenai pendaftaran dan yuran enrolmen tertentu.

Jalan yang paling jelas untuk graduan ialah kerjaya sebagai juruelektrik automotif. Biasanya, ini memerlukan menggunakan peralatan ujian diagnostik untuk menilai kenderaan dan mencari kesalahan. Graduan biasanya disediakan untuk pelbagai peluang pekerjaan. Pelajar yang berjaya mendapat ijazah lepasan ijazah dalam bidang elektronik automotif boleh mendapati diri mereka dalam peranan sebagai jurutera rekabentuk, jurutera perisian, pengurus projek atau pencipta model. Tajuk kerja boleh termasuk jurutera automotif, jurutera kawalan casis, pemasang elektronik kereta dan juruteknik elektrik automotif.

Terdapat pelbagai peluang belajar untuk individu yang berminat dalam ijazah pascasiswazah dalam bidang elektronik automotif. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.