Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Pengajian Pengurusan Program Eksekutif Kewangan Eksekutif 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Pengurusan
  • Program Eksekutif
  • Kewangan Eksekutif
Bidang pengajian
  • Pengajian Pengurusan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Pengajian Pengurusan Program Eksekutif Kewangan Eksekutif

Wang adalah gris yang menyimpan gear industri perubahan. Ia adalah satu sumber yang semua syarikat-syarikat bergantung kepada untuk meneroka pasaran, menghasilkan barangan dan membayar pekerja mereka. Seorang profesional dengan Sarjana dalam Kewangan Eksekutif menyediakan firma dengan bimbingan dan wawasan perlu untuk menggunakan aset bernilai mereka kewangan dengan cekap.

&nbsp

Apakah Sarjana Kewangan Eksekutif? Ia adalah ijazah lanjutan yang paling sesuai untuk mereka yang mempunyai kepentingan dalam perniagaan dan ekonomi. Semasa kursus pengajian, pelajar melihat pelbagai strategi syarikat gunakan untuk membiayai projek-projek dan menguruskan aliran tunai. Pelajar diajar untuk menilai bagaimana wang bergerak melalui organisasi dan kesan bahawa strategi pembiayaan terhadap hasil yang diingini. Sumber-sumber modal dan pelbagai teknik dan peralatan yang digunakan untuk mengesan dan mengatur sumber-sumber kewangan juga dibincangkan.

&nbsp

Graduan memahami bagaimana nombor semua bekerja bersama-sama dan membina pemikiran kritikal, matematik dan kemahiran perakaunan. Mereka diajar untuk mempertimbangkan bagaimana isu-isu kewangan memberi kesan kepada kehidupan pekerja dan sekutu yang berkaitan dengan firma perniagaan. Pelajar memperoleh pengetahuan tentang prosedur perbankan biasa dan strategi mereka menjadi biasa dengan undang-undang perniagaan dan amalan beretika. Beberapa program juga memberi penekanan kepada menggunakan kemahiran ini untuk menyelesaikan masalah globalisasi moden.

&nbsp

Universiti yang berbeza akan mempunyai kos yang berbeza untuk tuisyen dan yuran. Pelajar yang berminat untuk mengetahui lebih perlu menghubungi jabatan kemasukan institusi yang mereka berminat untuk maklumat lanjut.

&nbsp

Pendapatan Sarjana Kewangan Eksekutif menyediakan pelajar untuk peranan kepimpinan. Ia adalah perkara biasa untuk mencari pekerjaan di bank-bank, syarikat insurans dan firma pelaburan, tetapi kemahiran diguna pakai di beberapa industri dan sektor.Mereka boleh mencari pekerjaan sebagai pengurus atau perunding bagi mana-mana firma skala besar. Agensi-agensi Kerajaan juga mempunyai kedudukan kewangan untuk mengisi dan boleh mengambil graduan untuk mengetuai projek atau menilai dana untuk program-program khas.

&nbsp

Pelajar perlu mempertimbangkan pilihan dengan teliti. Program ijazah Eksekutif sering direka bentuk untuk memenuhi keperluan profesional yang bekerja. Kursus dalam talian menawarkan pendidikan berkualiti yang mudah didapati kepada mereka yang mempunyai penjadualan atau cabaran geografi. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.