Keystone logo

7 Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Ekonomi Ekonomi Politik 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi Politik
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (7)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Ekonomi Ekonomi Politik

Proses di mana pilihan kolektif dibuat adalah kompleks dan tidak dapat diramalkan. Apabila ia menjadi perlu untuk menjangka tindakan kerajaan, swasta dan syarikat-syarikat, mereka yang mempunyai Ijazah Sarjana Ekonomi Politik menawarkan analisis berharga dan hala tuju bagi pembuat keputusan utama.

&nbsp

Apakah Sarjana Ekonomi Politik? Ia adalah ijazah lanjutan sesuai untuk mereka yang mempunyai ijazah kerja sebelumnya dalam sains politik, ekonomi, sejarah atau perniagaan. Program memberi tumpuan kepada pemikiran strategik individu dan koleksi orang. Pelajar teliti menyiasat proses, motif dan akibat pilihan politik. Topik kajian termasuk peraturan kerajaan, pilihan raya, undang-undang dan kumpulan berkepentingan khas. Pelajar juga diajar bagaimana persaingan politik akhirnya memberi kesan kepada masyarakat.

&nbsp

Sarjana dalam Ekonomi Politik lanjut membangun pemikiran dan komunikasi kebolehan kritikal pelajar.Mereka diajar teori-teori utama ekonomi dan sains politik congruently. Mereka mampu untuk mengaitkan kedua-dua disiplin yang berasingan antara satu sama lain dan membuat kesimpulan yang bermakna. Pelajar membangunkan kemahiran dengan perisian yang terkini dan teknologi dan dapat menggunakannya untuk mengumpul dan menganalisis set data.

&nbsp

Jumlah kos bagi program sarjana bergantung kepada institusi. Pelajar digalakkan untuk menghubungi jabatan kemasukan universiti di bawah pertimbangan untuk maklumat lebih khusus mengenai yuran dan tuisyen. Kebanyakan program akan memerlukan sekurang-kurangnya dua tahun pengajian sepenuh masa. Pelajar juga perlu mengambil kira perumahan, bahan-bahan kursus dan kos pengangkutan.

&nbsp

Graduan Sarjana dalam Ekonomi Politik berkelayakan untuk pekerjaan dalam jawatan kerajaan banyak. Firma melobi juga menghargai kebolehan siswazah ini, dan banyak mencari kerja sebagai penasihat untuk kempen politik.Ada yang bertindak sebagai penyelidik atau penganalisis di syarikat-syarikat yang bersaing dalam industri berat yang dikawal selia. Kerja-kerja perundingan adalah satu pilihan untuk mereka yang memilih untuk kekal bekerja secara bebas. Program ini juga menyediakan pelajar untuk melanjutkan pendidikan yang lebih tinggi. Banyak akhirnya melengkapkan program kedoktoran dan pergi untuk mencari pekerjaan dalam bidang akademik.

&nbsp

Pelajar yang berminat dalam salah satu daripada program-program ini harus bermula meneliti pilihan mereka segera. Bagi pelajar antarabangsa atau profesional yang bekerja, banyak universiti dalam talian menawarkan kursus yang sesuai dalam penjadualan dan batasan geografi. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.