Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Ekonomi Ekonomi Kuantitatif 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi Kuantitatif
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Ekonomi Ekonomi Kuantitatif

Memperluaskan potensi kerjaya dengan gelar sarjana. Kajian intensif bidang tertentu sering memberikan pelajar kelebihan tambahan di tempat kerja. Ijazah sarjana juga merupakan batu loncatan yang diperlukan bagi mereka yang mengikuti kerja doktor atau bidang pengajian tertentu.

Apakah Master dalam Ekonomi Kuantitatif? Kelas memberi tumpuan kepada memperoleh pemahaman mendalam teori ekonomi semasa bersama dengan analisis matematik dan ekonomi dan kaedah pemodelan. Kursus program termasuk dalam statistik, matematik dan kewangan. Tinjau kecenderungan manusia dalam kolektif dan individu berkenaan dengan kekayaan dan bagaimana masyarakat menggunakan atau tidak menggunakan wang. Cari hubungan kuantitatif antara pelbagai pembolehubah ekonomi dan cara menggunakan konsep tersebut. Program biasanya mengambil masa kira-kira dua tahun untuk disiapkan.

Kemahiran yang dipelajari dalam program ini termasuk menyelesaikan masalah, menggunakan statistik dan menyelesaikan tugas kewangan. Pelajar boleh memanjangkan faedah kemahiran ini kepada portfolio, perbankan dan kewangan peribadi mereka. Keupayaan untuk menyelesaikan masalah menyelesaikan masalah analitis lebih banyak daripada pembiayaan dengan aplikasi praktikal, dunia nyata setiap hari.

Adalah penting bahawa pelajar mengkaji beban kos dan kursus setiap program sebelum membuat keputusan untuk menentukan yang paling sesuai untuk mereka. Kos penginapan, tuisyen dan yuran hendaklah dimasukkan dalam penyelidikan.

Sarjana dalam Ekonomi Kuantitatif menyediakan graduan untuk laluan kerjaya dalam bidang ekonomi, perbankan dan kewangan. Agensi kerajaan dan biro juga menyediakan peluang pekerjaan untuk menamatkan pengajian yang berminat menjadi pentadbir negeri dan perbandaran. Bagi mereka yang berminat untuk menjadi penyelidik, institusi akademik dan penyelidikan mungkin pilihan yang berdaya maju. Pelajar mungkin mempunyai kelebihan mengejar pekerjaan di institusi kewangan mikro, perbankan dan firma pelaburan. Kaedah kuantitatif yang dipelajari juga boleh memberi manfaat kepada pelajar di bidang seperti jualan.

Terokai kecantikan dan kegembiraan hidup di luar negara sambil melengkapkan ijazah dua tahun ini. Proses ini bermula dengan carian untuk program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.