Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 25 Sarjana dalam Ekologi 2023

25 Sarjana Program dalam Ekologi 2023

Gambaran keseluruhan

Ekologi adalah pembahagian Biologi dan memberi tumpuan kepada kajian organisma hidup. Permulaan Ekologi, yang semata-mata rakaman sejarah semula jadi, bermula seawal kepada zaman Hippocrates dan Aristotle. Jika anda berminat untuk cawangan ini menarik dan menarik biologi, kemudian Ijazah Sarjana Ekologi mungkin tahap untuk anda.

Dengan Sarjana Ekologi, pelajar sering memberi tumpuan kepada isu-isu seperti proses hidup, pergerakan bahan melalui habitat, taburan organisma, pembangunan ekosistem dan biodiversiti. Biologi pemuliharaan adalah tempat yang sempurna untuk aplikasi praktikal ekologi, dan ramai graduan yang memegang Ijazah Sarjana Ekologi pergi untuk kerjaya yang memuaskan dalam bidang ini.

Disenaraikan di bawah adalah beberapa Master dalam program Ekologi yang ditawarkan dalam bidang ini selama berminat pelajar pasca-siswazah. Jika anda sedang mempertimbangkan mengambil Ijazah Sarjana Ekologi, maka ini adalah tapak yang sesuai untuk berada di. Berikut adalah senarai program yang ditawarkan di peringkat global.Tatal ke bawah dan melihat jika ini menarik minat anda!

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Alam Sekitar
  • Ekologi
Bidang pengajian
  • Pengajian Alam Sekitar (25)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian