Keystone logo

6 Sarjana Program dalam Seni Persembahan Pengajian teater Drama 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Pengajian teater
  • Drama
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (6)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Seni Persembahan Pengajian teater Drama

Ijazah induk mewakili dan mengiktiraf kepakaran dalam bidang akademik, saintifik atau seni tertentu. Program ini mengembangkan bidang pengajian yang lebih baik dan lebih fokus daripada ijazah sarjana muda yang sebelumnya, yang sering diprediksi oleh majikan.

Apakah Master dalam Drama? Program ini memberi tumpuan kepada melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan amalan yang diperlukan untuk kerjaya dalam teater. Kurikulum akademik yang tipikal membuktikan gambaran teori artistik dan pedagogi, baik bersejarah dan kontemporari. Dari situ, pelajar dapat mempelajari konteks budaya dan pendidikan seni persembahan dan melibatkan diri dalam amalan yang relevan untuk mengasah pemahaman secara langsung.

Dalam proses mencapai Master dalam Drama, pelajar dapat mengembangkan pemikiran kritis dan kemahiran mengajar untuk meningkatkan pemahaman mereka dan menyampaikannya kepada orang lain. Program ini juga umumnya membina perspektif budaya mengenai seni halus dan kapasiti untuk penyelidikan bebas membantu dalam banyak karier.

Seorang Master dalam Drama memerlukan sekitar dua tahun kerja sepenuh masa, baik akademik dan praktikal. Kos pengajian berbeza-beza, jadi pelajar harus meneliti secara teliti mana-mana sekolah yang mereka berminat mencari maklumat mengenai kos yang diharapkan.

Matlamat yang paling menonjol dari seorang siswazah dengan Master dalam Drama adalah peranan sebagai pelakon di pentas atau skrin besar, tetapi kemahiran dan perspektif yang dibangunkan melalui memperoleh gelar meminjamkan diri dengan baik untuk tujuan lain yang berkaitan. Penulis skrip dan pereka teater juga bekerja dalam kedudukan yang rapat dengan peringkat pusat, seperti juga pengarah dan koreografi. Sesetengah pelajar terus berkerjasama dalam projek seni masyarakat baik untuk pengalaman dan menyumbang kepada komuniti mereka, sementara yang lain mungkin menerapkan pendidikan mereka sebagai ahli terapi seni persembahan.

Mengikuti seorang Master dalam Drama adalah langkah yang sangat berharga dalam bidang seni rupa. Program boleh didapati di seluruh dunia, dan ramai juga dalam talian untuk pelajar yang tinggal di kawasan terpencil. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.