Keystone logo

64 Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Teknologi Maklumat Data Raya 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Teknologi Maklumat
  • Data Raya
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (64)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Teknologi Maklumat Data Raya

Ijazah sarjana adalah sijil akademik diberikan kepada pelajar yang tamat program sarjana-peringkat. Setelah anda mempunyai ijazah sarjana anda, anda boleh mengejar PhD atau memulakan kerjaya anda.

Apakah yang dimaksudkan dengan Sarjana Big Data? Setiap hari, kuantiti jisim data yang dihasilkan di seluruh dunia, dan ia adalah tanggungjawab penganalisis mahir menghuraikan melalui data ini, mencari maklumat yang berharga dan mengabaikan kualiti rendah tidak bermakna. Satu program ijazah dalam data yang besar membantu anda menguasai kemahiran yang diperlukan untuk menjadi seorang penganalisis dan mengajar anda asas-asas analisis data. Antara kursus teras program ini termasuk matematik, reka bentuk data, pengurusan projek, analisis dan ramalan. Dalam kajian anda, anda juga belajar bagaimana untuk mengemudi dan memahami pelbagai teknologi data perlombongan.

Pelbagai industri, dari kerajaan kepada peruncit, analisis penggunaan data untuk membuat keputusan perniagaan yang lebih baik.Program ijazah sarjana mengajar anda bagaimana untuk beroperasi dalam setiap satu daripada industri-industri ini. Keupayaan sedemikian membantu anda menonjol dari pesaing anda apabila memohon untuk jawatan.

Bergantung kepada sekolah dan negara, ijazah sarjana mengambil masa lebih kurang satu hingga dua tahun untuk memperoleh. Tuisyen dan yuran juga berbeza-beza, tetapi anda boleh menghubungi kolej anda untuk menentukan kos sebenar pendaftaran.

Analisis data adalah amat penting untuk pelbagai industri. Setelah anda mempunyai ijazah anda, anda layak untuk bekerja dalam komunikasi, kewangan, penjagaan kesihatan, pembuatan, kerajaan, dan pelbagai jenis bidang-bidang lain. Ijazah Sarjana dalam data yang besar juga menyediakan anda untuk kedudukan dalam pengurusan, dasar awam, dan teknologi. Walaupun ramai graduan memilih untuk menjadi penganalisis data, yang lain memilih untuk menjadi penganalisis perniagaan, arkitek data, penganalisis sistem, dan pemaju risikan perniagaan.Data yang besar adalah sumber yang berharga kepada majikan, dan latar belakang pendidikan dalam mata pelajaran menonjol baik pada resume.

Sekolah di seluruh dunia menawarkan program ijazah sarjana dalam data yang besar, dan kursus dalam talian adalah juga pilihan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.