Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 12 Sarjana dalam Dasar Sosial 2023

12 Sarjana Program dalam Dasar Sosial 2023

Gambaran keseluruhan

Selepas menerima ijazah sarjana muda seperti ijazah sarjana muda, ramai yang membuat keputusan melanjutkan pengajian mereka dengan mengikuti program pascasiswazah. Program-program ini, yang biasanya berlangsung antara satu hingga tiga tahun, lengkap apabila pelajar memperoleh kredit yang mencukupi untuk menerima ijazah sarjana.

Apakah Master dalam Dasar Sosial? Ijazah ini lebih baik untuk orang yang ingin membantu kumpulan kurang bernasib baik seperti minoriti atau warga tua. Pelajar mempelajari isu-isu mental, emosi, fizikal dan luaran yang mempengaruhi orang dalam kumpulan ini. Kursus biasa melibatkan individu mengajar tentang perkembangan sosio-undang-undang, isu kesihatan mental, kaedah penyelidikan lanjutan, dan trend dan kemajuan dalam kerja sosial dan penjagaan masyarakat. Pelajar juga menerima pendidikan mengenai kemiskinan, analisis statistik, pelarian, kesihatan fizikal dan banyak lagi. Mereka boleh memberi tumpuan kepada bidang pengajian khusus jika dipilih.

Pelajar yang mendapat ijazah dalam dasar sosial sering mendapat kemahiran kualitatif dan kuantitatif. Mereka mungkin belajar untuk menganalisis masalah dalam komuniti dan membangunkan ubat-ubatan untuk mereka. Kemahiran individu yang lain mungkin termasuk teknologi maklumat, pengurusan dan psikologi. Pelajar mungkin mendapati bahawa dengan bakat ini, mereka dapat meningkatkan tangga korporat dengan lebih cepat daripada beberapa rakan sebaya mereka.

Setiap negara dan setiap institusi pembelajaran di dalamnya mengenakan caj yang berbeza untuk mendapatkan ijazah dalam psikologi kanak-kanak. Kos juga bergantung pada berapa lama pelajar menghadiri program ini dan sama ada mereka layak mendapat biasiswa atau geran.

Pelbagai kerjaya disediakan untuk orang yang mempunyai tuan dalam dasar sosial. Dalam politik, graduan boleh bekerja sebagai saintis politik. Pekerjaan pengurusan boleh didapati dalam bentuk organisasi masyarakat yang menyelia atau program perkhidmatan sosial. Sesetengah graduan mungkin menjadi guru di sekolah tinggi, kolej atau kolej junior di seluruh dunia. Organisasi kerajaan juga menyewa perunding untuk menganalisis urusan dunia dan perjalanan ke negara lain.

Kursus dalam dasar sosial boleh didapati di pelbagai institusi pembelajaran di seluruh dunia dan dalam talian. Pelajar mungkin mempertimbangkan pembelajaran dalam talian untuk jadual yang lebih fleksibel. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Sains Politik
  • Dasar Sosial
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (12)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian