Keystone logo

12 Sarjana Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar Dasar Pendidikan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Undg-undg
  • Dasar
  • Dasar Pendidikan
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (12)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar Dasar Pendidikan

Ramai pelajar mengejar ijazah sarjana untuk membangunkan kemahiran lanjutan dan mendapat pengetahuan mendalam dalam bidang pengajian yang mereka pilih. Pelajar mungkin dikehendaki melengkapkan kursus siswazah atau menunjukkan penyelidikan latar belakang atau latihan terdahulu dalam bidang pengajian mereka.

Apakah Master dalam Dasar Pendidikan? Pelajar yang mengikuti ijazah lepasan ini dapat mengkaji pembangunan organisasi, metodologi penyelidikan dan perancangan pendidikan, dengan penekanan yang berbeza termasuk bagaimana kerajaan memberi kesan kepada pendidikan, meningkatkan peluang untuk pelajar, isu pendidikan khas, topik kepelbagaian, dan bagaimana keluarga dan masyarakat dapat dimanfaatkan untuk meningkatkan pendidikan. Mereka juga boleh mempelajari kemahiran untuk menganalisis, melaksanakan dan menilai dasar dan prosedur, dan menggunakan data untuk membuat penambahbaikan pembelajaran. Kursus Sumber Manusia, Pembangunan dan Kepimpinan juga boleh dibincangkan sebagai sebahagian daripada kurikulum. Kelas sering memberi tumpuan kepada pendidikan dan pembangunan kerana ia berkaitan dengan perbezaan gender, perkauman, agama dan ekonomi.

Graduan biasanya mempelajari kemahiran perancangan maju dan keupayaan untuk melaksanakan strategi jangka panjang, kompleks. Mereka juga boleh belajar kemahiran komunikasi tertulis dan lisan yang sangat baik, dan mendapat keupayaan untuk menganalisis secara kritis isu-isu penting yang mempengaruhi banyak pihak dengan latar belakang yang berbeza.

Kos ijazah siswazah boleh berbeza-beza bergantung kepada universiti, lokasinya, dan bagaimana kursus disampaikan. Yuran boleh dibayar dalam tempoh masa yang berlainan bergantung kepada sama ada pelajar sedang menyelesaikan kelas pada jadual sepenuh masa atau sambilan.

Ijazah sarjana dalam dasar pendidikan boleh membawa kepada kerjaya yang memberi manfaat yang positif kepada pelajar dan perkembangan pendidikan mereka. Graduan boleh menjadi pengarah program, pentadbir kemajuan institusi, atau pakar pembelajaran di sekolah individu atau daerah sekolah. Mereka boleh mengambil jawatan sebagai penganalisis kanan, wakil pendidikan atau kontraktor bebas untuk berfikir dasar kereta kebal, agensi kerajaan serantau atau persekutuan, perkongsian awam-swasta atau organisasi swasta yang memberi tumpuan kepada membuat perbezaan dalam pendidikan.

Individu yang komited untuk menyampaikan pendidikan yang cemerlang dan saksama boleh menilai banyak pilihan untuk darjah lanjutan di institusi tempatan atau dalam talian dari universiti di banyak negara di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.