Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Sains Hayat Botani 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Sains Hayat
 • Botani
Bidang pengajian
 • Sains Hayat (2)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular education type

  Popular locations

  Sarjana Program dalam Sains Hayat Botani

  Memperoleh ijazah sarjana adalah satu pencapaian pendidikan siswazah peringkat yang biasanya mengambil masa sekurang-kurangnya dua tahun belajar di sekolah sepenuh masa. Pelajar yang mendapat ijazah sarjana mungkin dapat mengambil kesempatan daripada peluang peribadi dan profesional yang melanjutkan pelajaran mereka boleh memberi.

  Apa yang seorang majikan di Botany? Program akademik menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk kerjaya dalam bidang sains biologi dengan penekanan kepada kehidupan tumbuhan. Pelajar belajar tentang proses biokimia yang terlibat dalam semua tumbuhan, dan juga struktur yang wujud, perkembangan evolusi, dan sifat-sifat pelbagai bentuk tumbuh-tumbuhan, dari kulat mikroskopik kepada pokok redwood gergasi.

  Sarjana dalam program Botany boleh memberi manfaat kepada pelajar kerana mereka belajar bagaimana untuk menjalankan penyelidikan mereka sendiri, bagaimana untuk memberi persembahan profesional, dan bagaimana untuk menganalisis sampel tumbuhan berkesan.Kemahiran ini boleh membantu menyediakan pelajar untuk menggigil tempat kerja masa depan mereka.

  Setiap sekolah yang menawarkan program sarjana dalam botani akan berbeza dari segi keperluan mereka, dan dengan itu kos boleh berbeza juga. Pelajar dinasihatkan untuk menyelidik penuh sekolah bakal mereka dan program sarjana sebelum memulakan ijazah.

  Menamatkan pengajian dengan Ijazah Sarjana Botany membantu menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam bidang sains, pendidikan, penyelidikan, pemuliharaan, pembangunan, kerajaan, atau farmakologi. Pelajar boleh memilih untuk bekerja sebagai ahli botani mengkaji tumbuh-tumbuhan di hutan terpencil, sebagai penyelidik mengkaji kesan perubahan iklim ke atas hutan, atau dalam bioteknologi membantu untuk membangunkan ubat-ubatan dan rawatan yang menggunakan tumbuh-tumbuhan dan herba baru. Pelajar yang terutama bersemangat botani boleh memilih untuk mendapatkan PhD selepas ijazah sarjana supaya mereka boleh menumpukan perhatian pengajian mereka di kawasan tertentu.

  Sekolah-sekolah boleh menawarkan kelas pendidikan dalam talian atau jarak untuk pelajar botani supaya mereka boleh mendapat ijazah sarjana mereka tanpa mengira lokasi geografi mereka. Untuk mencari satu program siswazah yang bekerja untuk anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.