Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Sarjana dalam Bioteknologi 2023

Sarjana Program dalam Bioteknologi 2023

Gambaran keseluruhan

Bioteknologi adalah bidang terkemuka pengajian yang muncul ke dalam dunia saintifik hasil daripada revolusi dalam mata pelajaran Biologi, Kimia, Informatik, dan Kejuruteraan. Ia dianggap sebagai cawangan digunakan Biologi. Bioteknologi membantu daripada bidang ini lama dan dihormati sains bersaing dengan kadar semasa dan kekal berdaya saing dalam dunia kontemporari.

Dengan Sarjana Bioteknologi, pelajar akan mengkaji penggunaan organisma dan bioproses dalam teknologi, kejuruteraan, perubatan, pertanian dan keputusan hidup dalam semua jenis bioproducts, dari makanan yang diubahsuai secara genetik untuk peranti canggih yang serius yang digunakan untuk menjalankan terapi gen. Pelajar dalam Sarjana program Bioteknologi juga boleh meneroka bioinformatik, yang merupakan aplikasi statistik dan sains komputer untuk bidang biologi molekul.Bioinformatik adalah amat penting untuk penyelidikan biologi molekul dan kontemporari kerana jumlah data yang terdapat tumbuh dengan janjang geometri dan ia adalah perlu untuk mempunyai teknologi yang mencukupi untuk memprosesnya. Kaedah Bioinformatik digunakan secara meluas untuk pemetaan dan menganalisis sampel DNA dan protein, dan juga untuk kajian genetik dan pemodelan molekul. Bioteknologi dan Bioinformatik melakukan karunia kepada bidang tradisional pengajian, menyegarkan mereka dengan kaedah baru penyelidikan, yang membolehkan pembangunan drastik mereka, dan anda boleh membuat sumbangan anda dengan Ijazah Sarjana Muda Bioteknologi.

Dapatkan maklumat lanjut tentang pelbagai program Sarjana Bioteknologi dengan mengikuti pautan di bawah. Don 't teragak-agak untuk menghantar "Maklumat Permintaan percuma " bentuk untuk bersentuhan dengan orang yang berkenaan di sekolah itu dan mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai Master yang tertentu dalam program Bioteknologi anda berminat.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Penjagaan Kesihatan
  • Teknologi Penjagaan Kesihatan
Bidang pengajian
  • Penjagaan Kesihatan (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian