Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 7 Sarjana dalam Biosains Molekul 2023

7 Sarjana Program dalam Biosains Molekul 2023

Gambaran keseluruhan

Sarjana Sains ialah ijazah lanjutan yang memerlukan dua tahun persekolahan khusus untuk pelajar menerima. Untuk memulakan program MSc, pelajar perlu terlebih dahulu telah memperoleh ijazah sarjana muda dalam bidang yang berkaitan. Sementara mendapatkan MSc yang adalah komitmen, ia adalah salah satu yang boleh membayar dari segi peluang kerjaya pada masa hadapan.

Apa yang MSc Bioscience Molekul? Ini program pendidikan lanjutan menyediakan pelajar dengan pendidikan yang mendalam dalam biologi molekul, biokimia, biologi sel, genetik, mikrobiologi dan fisiologi. Pelajar-pelajar belajar bagaimana untuk menggunakan kaedah pengkomputeran saintifik untuk lebih memahami perkembangan sel dan mutasi, dan bagaimana mutasi boleh digunakan untuk mengkaji penyakit pada peringkat molekul. Pelajar juga belajar bagaimana untuk membuat ubat-ubatan yang lebih berkesan menggunakan kaedah yang sama.

Ulama yang mendapat MSc Bioscience Molekul dapat menimba ilmu yang diperlukan untuk membuat inovasi baru dalam bidang mereka.Pelajar-pelajar ini juga menamatkan pengajian dengan kemahiran yang diperlukan untuk bekerja sebagai saintis dan penyelidik, yang boleh menjadikan mereka agak wajar untuk majikan.

Kos untuk mendapatkan MSc sering bergantung kepada kolej atau universiti serta kemampuan pelajar untuk melengkapkan ijazah masing-masing pada masa. Pelajar perlu bercakap dengan sekolah-sekolah yang menarik minat mereka untuk menerima lebih banyak maklumat mengenai jangkaan kos.

Dengan tahap yang tinggi pendidikan, graduan MSc Bioscience Molekul sering yang berkelayakan untuk kerjaya dalam penyelidikan saintifik, pemuliharaan hidupan liar dan alam semula jadi, badan-badan kebajikan, perunding alam sekitar, farmakologi, ekopelancongan, dan inisiatif tenaga alternatif. Graduan boleh memilih untuk bekerja sebagai profesor kolej, penyelidik alam sekitar, ahli patologi, forensik penyelidik, dan pemaju farmaseutikal. Sesetengah pelajar juga boleh memilih untuk belajar biosains lanjut dan meneruskan pelajaran mereka dalam mengejar PhD.

Sesetengah sekolah menawarkan kelas pendidikan dalam talian dan jarak supaya peserta program boleh mendapatkan ijazah mereka dengan cara yang bekerja dengan kehidupan yang sibuk. Jika anda ingin untuk memulakan pendapatan MSc anda dalam Bioscience Molekul hari ini, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Hayat
  • Sains Molekul
  • Biosains Molekul
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (7)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan