We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

9 Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Biologi Biologi Sel 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Biologi
  • Biologi Sel
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Biologi Biologi Sel

Ijazah sarjana muda yang popular untuk pelajar yang ingin belajar lebih banyak adalah tuan. Pelajar dapat mengembangkan pemahaman dan pengetahuan yang lebih luas mengenai bidang-bidang tertentu dalam bidang pengajian mereka, yang membantu mempersiapkan mereka untuk kerjaya.

Apakah Master dalam Biologi Sel? Program ini direka untuk pelajar yang ingin menyelidiki bidang biologi molekul. Pelajar biasanya boleh memilih beberapa topik yang berbeza, termasuk imunologi, kanser, biofizik kontemporari, biologi kimia, mikrobiologi, biologi tumbuhan, biologi sel stem, atau farmakologi. Kelas khusus mungkin termasuk genetik molekul, biologi molekul DNA, pemindahan gen mamalia, bioetika, genetik lanjutan, biologi perkembangan, neurobiologi, atau imunopatologi. Pelajar belajar di dalam persekitaran kelas dan makmal, dan kebanyakan kurikulum termasuk perkembangan tesis penyelidikan.

Terdapat banyak manfaat bagi mereka yang mengejar ijazah lanjutan ini. Beberapa kemahiran yang boleh dibangunkan termasuk pemikiran kritikal, perhatian terhadap perincian, dan keupayaan untuk bekerja secara bebas.

Ketika datang untuk memilih kolej, pelajar sepatutnya memahami bahawa tuisyen boleh berbeza jauh dari satu sekolah ke sekolah yang lain. Pelajar perlu memanggil dan menyiasat tentang tuisyen dan keperluan yuran lain serta jika terdapat biasiswa, geran, atau pilihan bantuan kewangan lain yang tersedia.

Individu yang mendapat ijazah sarjana dalam biologi sel layak untuk pelbagai kerjaya dalam bidang perubatan, botani, bioteknologi, dan genetik. Sesetengah tajuk pekerjaan tertentu mungkin termasuk ahli biologi molekul, guru biologi, ahli teknologi makmal, pakar penyelidikan, dan ahli biologi selular. Majikan mungkin termasuk kemudahan penjagaan kesihatan, universiti, makmal swasta, institut penyelidikan, syarikat farmaseutikal, atau kerajaan. Untuk peluang kerjaya yang lebih banyak, sesetengah boleh memilih untuk meneruskan dan melanjutkan ijazah kedoktoran mereka.

Sekolah yang sempurna boleh didapati di kejiranan anda, di negara lain, atau tersedia melalui komputer anda. Gunakan pangkalan data komprehensif kami untuk mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.