Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Pengajian Profesional Sains Hayat Profesional 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Profesional
 • Sains Hayat Profesional
Bidang pengajian
 • Pengajian Profesional (3)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular locations

  Sarjana Program dalam Pengajian Profesional Sains Hayat Profesional

  A Master Profesional adalah ijazah yang bertujuan untuk membolehkan pelajar-pelajar pada masa yang sama belajar dan membangunkan pengalaman bekerja secara terus dalam bidang tertentu. Hasil daripada kurikulum dual, graduan sering bersedia untuk memasuki tenaga kerja setelah tamat pengajian.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Master Profesional dalam mata pelajaran Biologi dan Sains Hayat? Ini jalan tertentu kajian berpusat pada kajian kehidupan, termasuk mikroorganisma, tumbuhan dan haiwan. Kerana sebaran yang luas merangkumi topik dengan bidang ini, program pelajar sempit banyak sarjana 'memberi tumpuan kepada bidang kajian tertentu seperti farmaseutikal. Dalam bidang ini, program memberikan akses pelajar kepada beberapa sumber yang tidak ternilai yang berbeza untuk pembelajaran. Sebagai contoh, pelajar boleh berpasangan dengan gabungan syarikat-syarikat farmaseutikal yang berbeza, agensi penyelidikan perubatan dan universiti yang menawarkan pengajaran dalam bidang biologi.

  Bagi pelajar yang berminat dalam bidang biologi dan sains hayat, manfaat yang paling ketara daripada jalan ini pengajian adalah kaki sehingga ia menyediakan dari segi pengalaman pekerjaan. Beberapa tahun penyelidikan dan kerja makmal boleh berjumlah banyak tangan-pada, pemahaman teknikal. Pengalaman ini boleh seterusnya meletakkan asas yang kukuh untuk kerjaya yang berjaya dalam bidang ini.

  Setiap Master Profesional dalam mata pelajaran Biologi dan Sains Hayat akan melibatkan kos yang berbeza. Cara terbaik untuk belajar tentang sekolah yang diberikan yuran pengajian dan pendaftaran 's adalah untuk memanggil dan meminta pejabat kemasukan itu.

  A Master Profesional dalam mata pelajaran Biologi dan Sains Hayat boleh diterjemahkan ke dalam beberapa kerjaya, terutama bagi graduan yang berminat untuk bekerja sebagai ahli biologi. Ijazah ini boleh membenarkan pelajar untuk mengkhususkan pengetahuan mereka di padang di beberapa kawasan tertentu yang berbeza, dari biologi tumbuhan untuk epidemiologi. Bergantung kepada tumpuan pelajar 's, dia boleh memilih untuk menjadi seorang juruteknik makmal atau penyelidik.Sesetengah bidang boleh memerlukan pendidikan yang lebih tinggi lagi, dan pelajar yang ingin melanjutkan kedudukan penyelidikan dalam bidang-bidang ini sering memilih untuk menyelesaikan lebih persekolahan sebelum mencari pekerjaan.

  Akhirnya, Sarjana Profesional dalam mata pelajaran Biologi dan Sains Hayat boleh menjadi langkah kerjaya yang sangat berfaedah. Untuk memulakan proses mencari dan memohon kepada program yang sesuai untuk anda, gunakan penyenaraian dicari kami sekolah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.