Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 17 Sarjana dalam Biokejuruteraan 2023

17 Sarjana Program dalam Biokejuruteraan 2023

Gambaran keseluruhan

Mencari kerjaya yang memuaskan yang boleh dibayar dengan baik boleh menjadi tugas yang mencabar. Ijazah induk adalah cara yang baik untuk memberikan kelebihan diri anda di kawasan itu. Ijazah lanjutan boleh membuka pintu baru di laluan kerjaya anda yang anda mungkin tidak pernah fikir mungkin.

Apakah Master dalam Bioengineering? Ijazah dalam disiplin ini ditujukan kepada pelajar yang sudah mempunyai asas dalam sains semula jadi. Ia melibatkan penyelidikan fungsi biologi dan pembelajaran untuk menerapkan pengetahuan dalam cara baru dan inovatif. Adalah mungkin untuk pakar dalam bidang seperti bioteknologi mikrob atau bioteknologi pertanian. Ini adalah ijazah yang sangat baik untuk pelajar yang ingin membuat sumbangan mereka sendiri untuk kemajuan saintifik.

Master dalam Bioengineering menawarkan peluang yang sangat baik untuk mengambil bahagian dalam penyelidikan saintifik yang sebenar. Pelajar boleh belajar menerapkan kaedah saintifik untuk usaha mereka dan bekerja dengan orang lain dalam konteks penyelidikan dan aplikasi, memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk menerapkan teori saintifik kepada aplikasi praktikal dan meningkatkan kerjaya profesional mereka.

Kos Master dalam Bioengineering boleh berbeza dengan lokasi dan negara. Periksa yuran tuisyen sekolah yang anda minati. Dalam kebanyakan kes, ini adalah program selama dua tahun, walaupun terdapat lebih pendek.

Terdapat banyak peluang pekerjaan yang menarik yang berkaitan dengan bidang bioengineering. Bioengineers boleh mencari kedudukan di dalam tentera, hospital, dan lain-lain tetapan makmal. Ia juga mungkin menjadi ahli penyelidik atau profesor di sebuah universiti. Kemudahan penyelidikan di seluruh dunia melakukan kerja-kerja dalam bioengineering dan memerlukan saintis. Sarjana dalam Bioengineering boleh menjadi asas penerokaan sains seumur hidup.

Terdapat banyak institusi yang diiktiraf di mana untuk mendapatkan Master dalam Bioengineering, yang boleh didapati di dalam dan luar negara. Kebanyakannya adalah program di kampus dan mempunyai keperluan makmal tertentu. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Kimia
  • Biokejuruteraan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian