Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 16 Sarjana dalam Bioinformatik 2023

16 Sarjana Program dalam Bioinformatik 2023

Gambaran keseluruhan

Selalunya diambil sebaik sahaja menamatkan pengajian kolej, ijazah sarjana 's adalah laluan pengajian yang membolehkan pelajar untuk melanjutkan pelajaran dan mendapat kemahiran kerjaya berharga dalam bidang pilihan mereka. Bergantung kepada satu 'matlamat kerjaya, satu induk ' s darjah boleh menjadi penting untuk menunjukkan tahap pengetahuan dan pengalaman dalam bidang yang diberikan.

&nbsp

Apakah Sarjana Bioinformatik? Bioinformatik adalah persimpangan banyak bidang yang berbeza, terutama biologi, matematik dan kejuruteraan. Tujuan umum bidang ini adalah untuk menggunakan komputer dan model statistik untuk peta dan mentafsir data biologi. Setiap program adalah unik, tetapi semua berusaha untuk menghasilkan penyelidik yang berjaya dan ahli-ahli sains. Akibatnya, kursus biasanya termasuk jumlah saksama pengalaman makmal dan kajian biologi intensif. Pelajar-pelajar yang berminat untuk mendaftar dalam program bioinformatik harus sedar bahawa kebanyakan sekolah mempunyai senarai panjang kursus pra-syarat.

&nbsp

A Master Bioinformatik adalah tahap yang berfaedah kerana tahap yang tinggi pengkhususan kurikulum melibatkan. Pelajar bergraduat sebagai pakar dalam bidang dan sepenuhnya bersedia untuk memulakan kerjaya yang tidak mungkin dapat dilaksanakan tanpa ijazah. Sesungguhnya, bagi banyak profesion dalam bidang penyelidikan biologi, ijazah sarjana 's adalah benar-benar penting.

&nbsp

Apabila ia datang untuk bioinformatik, program boleh berbeza dari segi kos. Dengan menghubungi sekolah secara individu, pelajar boleh mempunyai semua soalan mereka menjawab mengenai yuran pendaftaran dan kos pendaftaran.

&nbsp

Terdapat banyak cara di mana lulusan sarjana 's bioinformatik boleh memohon ijazah mereka dari segi kerjaya. Kurikulum dan makmal pelbagai pengalaman yang paling program melibatkan set graduan sehingga berkembang maju sebagai ahli biologi penyelidikan, bioengineers dan operasi penyelidik.Program yang berbeza sering membenarkan pelajar untuk pakar dalam bioinformatik untuk memberi tumpuan kepada salah satu daripada banyak kawasan kajian, seperti analisis rangkaian dan genetik. Dengan memilih untuk memberi tumpuan ijazah dengan cara ini, pelajar mendapat pengetahuan dan pengalaman berharga yang khusus kepada cawangan yang tertentu bioinformatik, dan dengan itu membina asas yang kukuh untuk kerjaya di kawasan itu.

&nbsp

Pelajar yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Induk banyak dalam program Bioinformatik didapati boleh bermula dengan mencari melalui pangkalan data kami sekolah di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Sains Hayat
 • Bioinformatik
Bidang pengajian
 • Sains Hayat (16)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian