Keystone logo

13 Sarjana Program dalam Sains Hayat Biodiversiti 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Sains Hayat
 • Biodiversiti
Bidang pengajian
 • Sains Hayat (13)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Sains Hayat Biodiversiti

  Sarjana Sains adalah ijazah lanjutan yang boleh diperolehi dalam masa dua tahun persekolahan mengikuti program sarjana muda. Bagi kebanyakan pelajar, mendapatkan MSc yang merupakan kemuncak tahun kajian dan kerja, dan ia boleh membantu membawa kepada peluang pendidikan dan profesional yang luar biasa.

  Apa yang MSc Biodiversiti? Program pendidikan membantu pelajar memahami bagaimana pelbagai ekosistem yang wujud dalam pengaruh dunia kita kedua-dua populasi manusia dan hidupan liar. Pelajar juga belajar bagaimana untuk mengurus dan melindungi ekosistem ini. tindakan yang mungkin boleh termasuk evolusi dan biodiversiti, kesihatan ekosistem dan kelestarian, etika pemuliharaan, undang-undang alam sekitar, dan dasar perubahan iklim. Beberapa program MSc juga memerlukan pelajar untuk melengkapkan projek penyelidikan disertasi atau akhir untuk melengkapkan keperluan ijazah mereka.

  Pendapatan MSc boleh menjadi berfaedah untuk pelajar kerana mereka belajar bagaimana untuk menggunakan teknik saintifik maju untuk lebih memahami dunia.Pelajar juga mengetahui cara-cara baru untuk melihat dan menyelesaikan masalah, yang boleh menjadikan pelajar amat diperlukan dalam kerjaya masa depan mereka.

  Kos untuk mendapatkan MSc boleh berbeza-beza untuk setiap pelajar, kerana faktor-faktor seperti lokasi sekolah dan panjang dari program ini boleh memberi kesan kepada kos akhir. Pelajar yang berminat untuk memperoleh ijazah ini dinasihatkan untuk menyelidik sekolah potensi mereka untuk memahami tanggungjawab kewangan pendidikan mereka.

  Pelajar yang menamatkan pengajian dengan Ijazah Sarjana Sains Biodiversiti sering juga sesuai untuk kerjaya dalam bidang pendidikan, pemuliharaan, ekopelancongan, sains, penyelidikan, dan perundingan. tajuk pekerjaan yang mungkin termasuk warden pemuliharaan, pekerja kajian lapangan, ahli ekologi, hidrologi, pendidik alam sekitar, penjaga zoo, dan pegawai pemuliharaan. Beberapa graduan boleh memilih untuk meneruskan pendidikan mereka dan mendapat PhD untuk menjadi pakar-pakar yang berkelayakan dalam bidang mereka.

  Jika anda berminat untuk melindungi orang ramai, alam sekitar, dan hidupan liar sebagai pembangunan terus di seluruh dunia, maka tahap ini boleh menjadi sesuai untuk anda. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.