Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Sarjana dalam Bahasa Pengaturcaraan 2023

1 Sarjana Program dalam Bahasa Pengaturcaraan 2023

Gambaran keseluruhan

Di mana darjah bimbang, ijazah sarjana adalah salah satu keperluan utama untuk pekerjaan peringkat tinggi atau tinggi gaji. Ijazah sarjana diperolehi selepas ijazah sarjana muda dan biasanya mengambil masa kira-kira dua tahun untuk diselesaikan.

Apakah Master dalam Bahasa Pemrograman? Pelajar siswazah yang mempunyai minat dalam menulis perisian boleh mencari jenis gelar ini. Kursus mungkin merangkumi pelbagai jenis bahasa komputer, seperti Java atau pengaturcaraan berorientasikan objek, dengan potensi menumpukan pada rangkaian, proses pembangunan perisian dan pangkalan data. Ini adalah ijazah sains komputer yang boleh membuka pintu kepada kerjaya maju yang bekerja dengan teknologi dan pengekodan.

Pelajar yang sedang berusaha ke arah tuan sarjana mereka dalam bahasa pengaturcaraan cenderung lebih teratur dan biasanya boleh menguruskan masa mereka yang luar biasa. Di samping itu, mereka sering berpengalaman dalam teknologi dan pelbagai kemajuan IT, yang semuanya boleh mengembangkan pilihan kerjaya.

Kos gelar sarjana tidak pernah tegas. Ia boleh berubah setiap tahun dan sering diputuskan oleh institusi. Pelajar harus sentiasa menyelidik sekolah-sekolah pilihan mereka, terutamanya apabila ia berkaitan dengan kos yang mungkin dibayar.

Sebagai seorang pakar dalam bahasa pengaturcaraan, graduan sering boleh bekerja untuk syarikat yang memerlukan pengaturcara komputer atau penulis kode. Perniagaan ini boleh bergantung kepada Java Script, C, Python atau banyak bahasa lain. Malah, pelajar boleh mencari pekerjaan di mana mereka dapat menukar bahasa bergantung kepada pekerjaan dalam perbadanan yang sama. Pelajar boleh mendapatkan pekerjaan sebagai juruteknik perisian atau jurutera perisian. Sesetengah graduan dengan minat yang lebih khusus juga boleh mencari pekerjaan sebagai pemaju kecerdasan buatan yang menarik.

Ijazah ini boleh diambil di universiti dan kolej. Pilihan dalam talian juga boleh didapati bagi mereka yang mencari pembelajaran jarak jauh untuk menjadi lebih berkesan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Sains Komputer
  • Bahasa Pengaturcaraan
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan