Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 11 Sarjana dalam Bahasa Moden 2023

11 Sarjana Program dalam Bahasa Moden 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah sarjana adalah ijazah yang dianugerahkan kepada individu yang memilih untuk mengambil kursus tambahan untuk memajukan pengetahuan mereka dalam bidang pilihan mereka. Program ini biasanya memerlukan pelajar untuk mendedikasikan dua tahun hidup mereka untuk pendidikan mereka.

Apakah Master dalam Bahasa Moden? Sarjana dalam bidang pengajian ini biasanya direka untuk menyediakan pelajar untuk penyelidikan lanjut dalam politik dan diplomasi asing. Murid boleh mengambil kursus yang menumpukan pada menggabungkan kajian politik dengan kajian mendalam bahasa-bahasa lain, termasuk dari Afrika, Timur Tengah dan Asia. Tidak seperti kebanyakan program sarjana lain, seorang sarjana dalam bidang ini biasanya mengambil masa empat tahun untuk menyelesaikannya: dua tahun di mana pelajar mungkin akan menjalani kajian bahasa dan dua tahun yang ketat di mana mereka boleh mengikuti latihan lanjut dalam metodologi sains sosial.

Individu yang melengkapkan program ini sepenuhnya boleh berjalan dengan pelbagai kemahiran yang berharga. Di samping memahami bahasa lain, mereka mungkin juga memiliki pemahaman yang mendalam tentang politik dan keupayaan untuk menganalisis dan menafsirkan perkara-perkara yang kompleks. Setiap kemahiran ini boleh digunakan dengan baik dalam beberapa bidang kerjaya.

Kos gelar sarjana dalam bahasa moden bergantung kepada beberapa faktor, termasuk tetapi tidak terhad kepada universiti, cara pendidikan (dalam kelas atau dalam talian) dan tempoh program. Calon pelajar harus melakukan penyelidikan sebelum mengajukan permohonan.

Graduan program ini mungkin layak mendapat banyak jawatan yang menarik di pelbagai sektor. Sesetengah gelaran pekerjaan orang dengan ijazah ini mungkin mengharapkan untuk memegang termasuk jurubahasa / penterjemah, diplomat, guru, pekerja bantuan antarabangsa, detektif, eksekutif pemasaran, wartawan siaran, pengurus logistik dan pengedaran, pemeriksa paten dan guru bahasa asing.

Pelajar mempunyai banyak pilihan apabila mereka meneruskan pendidikan mereka. Beberapa institusi menawarkan kursus dalam talian, yang mudah untuk ramai. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Pengajian Bahasa
  • Bahasa Moden
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian