Keystone logo

4 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Linguistik Bahasa dan Linguistik Inggeris 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Linguistik
  • Bahasa dan Linguistik Inggeris
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Linguistik Bahasa dan Linguistik Inggeris

Adakah anda berminat dengan bahasa Inggeris dan ingin tahu tentang fungsi dalamannya? Ijazah dalam bahasa Inggeris dan linguistik menyelam ke dalam memahami selok-belok bahasa Inggeris, meneroka struktur, sejarah dan perkembangannya.

Sebagai pelajar dalam bidang ini, kurikulum anda akan menjadi pelbagai dan menarik. Anda akan mempelajari subjek yang menarik seperti fonetik (bunyi bahasa), sintaksis (struktur ayat), semantik (makna), sosiolinguistik (hubungan antara bahasa dan masyarakat), dan sejarah (perkembangan bahasa Inggeris dari semasa ke semasa).

Sebagai graduan dalam bidang ini, anda boleh memilih untuk bekerja di akademik, institusi penyelidikan atau agensi kerajaan sebagai ahli bahasa. Atau anda boleh menggunakan kepakaran anda untuk mengajar bahasa Inggeris sebagai bahasa pertama atau kedua di sekolah, kolej atau institut bahasa. Tajuk lain termasuk penterjemah, penulis teknikal, leksikograf dan banyak lagi!

Ambil langkah pertama hari ini dengan mencari program ijazah Bahasa Inggeris dan Linguistik yang sempurna untuk anda.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.