Keystone logo

90 Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Automasi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Automasi
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (90)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Automasi

Pelajar dengan kejuruteraan, elektronik dan latar belakang komunikasi sering membuat keputusan untuk melanjutkan pelajaran dengan mengikuti ijazah sarjana dalam automasi. Sesetengah pelajar kejuruteraan mahu mengambil langkah seterusnya dari pengajian ijazah doktor falsafah ke arah satu. Pelajar-pelajar lain menggunakan program siswazah ini untuk terus memberi tumpuan pelajaran dalam bidang kejuruteraan dengan kursus-kursus yang akan memajukan kepentingan kerjaya khusus mereka dalam bidang automasi dan robotik.

Apakah Sarjana Automasi? Ini semua peringkat ijazah adalah jambatan untuk kerjaya dalam bidang kejuruteraan automasi atau doktor falsafah dalam kajian automasi dan robotik. Jurutera dalam robotik adalah permintaan yang tinggi, dan bidang yang dijangka berkembang. Pelajar yang masuk program ini akan menyelidik robotik dan bagaimana jentera boleh digunakan untuk proses dalam bidang seperti peruncitan, pengangkutan, pembuatan, perubatan dan aeronautik. Program ini termasuk yang banyak terlibat dalam projek-projek pembangunan dan latihan untuk membina robotik.

Pelajar yang berminat dalam bidang robotik dan kejuruteraan manfaat daripada Master dalam Automasi mempertingkat kemahiran kejuruteraan mereka dengan tumpuan yang lebih khusus dalam teknologi robot. Program ini menawarkan automasi reka bentuk dan pembangunan latihan yang mendalam, yang berguna untuk jawatan maju dalam industri yang bergantung kepada penggunaan jentera. Ia juga menyediakan jurutera dengan ijazah sarjana muda untuk kerja kedoktoran dalam mesin automatik.

Kos program sarjana bergantung kepada institusi. Program ini biasanya mengambil masa antara satu hingga tiga tahun untuk disiapkan. Pelajar yang berminat untuk mengikuti kursus ini dengan teliti harus menyelidik setiap institusi untuk mencari program yang sesuai dengan keperluan panjang kewangan dan kursus mereka.

Sebagai jurutera dalam bidang robotik yang mempunyai permintaan tinggi, pelajar-pelajar yang telah berjaya menyelesaikan kursus dalam automasi akan mempunyai pelbagai pilihan kerjaya.Graduan boleh memilih untuk memasuki kedudukan penyelidikan dan pembangunan, menguruskan atau automasi di kilang-kilang, sistem pengangkutan, projek-projek pembinaan berskala besar, projek-projek ketenteraan atau aeronautik dan program angkasa. Reka bentuk jurutera automasi dan menguruskan robot yang membantu manusia, melaksanakan tugas menyelamatkan nyawa dalam keadaan yang berbahaya, membina kapal, mengawal lalu lintas dan terbang kraf tanpa pemandu, di kalangan banyak aplikasi revolusi lain.

Pelajar yang berminat akan mendapati beberapa program antarabangsa yang menawarkan ijazah sarjana dalam automasi dalam pangkalan data kami yang luas. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.