Keystone logo

4 Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Sains Angkasa Astronomi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Sains Angkasa
  • Astronomi
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Sains Angkasa Astronomi

Astronomi adalah sains yang berurusan dengan kajian objek-objek cakerawala. Astronomi menyentuh pelbagai disiplin sains yang lain, dan prihatin dengan Kimia dan Fizik serta teori evolusi. Ia juga telah menetapkan untuk menangani soalan besar seperti: Bagaimana alam semesta datang untuk menjadi? Bagaimana ia membangun? Selagi manusia telah memandang ke arah langit, Astronomi telah wujud, dan ia didakwa menjadi salah satu sains tertua dan paling kukuh. Anda boleh menghidupkan daya tarikan dan minat anda dalam Astronomi ke dalam kerjaya yang memuaskan dan berjaya dengan Ijazah Sarjana Astronomi.

Astronomi biasanya berpecah kepada dua bidang: pemerhatian dan teori. Sarjana dalam program Astronomi akan meneroka kedua-duanya. Astronomi pemerhatian adalah berdasarkan kepada pemerhatian di langit, menulis data dan umumnya menonton pembangunan. Tawaran Astronomi teori dengan model analisis menerangkan berbagai fenomena di langit.Pelajar yang mengikuti Ijazah Sarjana Astronomi biasanya boleh memilih kawasan yang menarik untuk pengkhususan.

A Sarjana Astronomi akan membolehkan anda untuk mengkaji topik yang dinyatakan di atas dan banyak lagi. Jadi, jika ini kedengaran menarik minat anda, sila klik pada mana-mana Master dalam pautan Astronomi di bawah untuk mengetahui lebih lanjut!