Keystone logo

21 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Arkeologi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Arkeologi
Bidang pengajian
 • Pengajian Kemanusiaan (21)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Arkeologi

  A ijazah sarjana 's adalah satu peluang untuk graduan kolej untuk pakar dalam bidang pengajian. Menyelesaikan program yang sering melibatkan pengambilan beberapa kursus yang diperlukan dan menjalankan projek penyelidikan individu.

  Apakah Sarjana Arkeologi? Arkeologi adalah pemetaan sejarah manusia melalui kajian artifak fizikal. Pelajar ijazah sarjana 's dalam bidang ini mempunyai cukup banyak untuk belajar, termasuk teknik penggalian. Sebelum menyertai pada tapak kerja penggalian, pelajar perlu mengasah kemahiran tapak kerja teknikal yang akan membolehkan mereka untuk berhati-hati mendedahkan dan betul memelihara artifak. Kurikulum program juga boleh melibatkan kursus dalam sejarah manusia, antropologi dan sejarah seni. Pelajar yang sedang mencari untuk menumpukan kerjaya mereka di kawasan geografi yang diberikan juga boleh perlu mengambil kelas pengajian serantau.

  Manfaat yang paling jelas ke jalan pengajian ini adalah peluang yang ia memberikan pelajar menimbulkan sejarah.Arkeologi boleh menjadi kerja yang sangat bermanfaat, terutama apabila ia datang untuk mengorek dan mentafsir artifak purba. Kerja kursus daripada program-program ini membolehkan pelajar sering cukup banyak masa penyelidikan lapangan, yang memberikan mereka rasa untuk perk ini disiplin.

  Dari segi perbelanjaan untuk mendapatkan induk 's ijazah dalam bidang arkeologi, sekolah biasanya berbeza-beza dari segi kos. Jika anda ingin bertanya tentang tuisyen dan yuran pendaftaran program 's, hubungi pejabat kemasukan secara langsung.

  A Sarjana Arkeologi menyediakan pelajar untuk memberi ganjaran kepada kerja dalam bidang bersama arkeologi dan sejarah. Selain bekerja sebagai ahli arkeologi, graduan boleh pergi untuk menceburi bidang kerjaya sebagai ahli sejarah penyelidikan, profesor dan pengurus muzium. Ini merangsang intelek dan melibatkan profesion yang memerlukan tahap yang tinggi kepakaran, dan Ijazah Sarjana Arkeologi menyediakan asas yang sesuai untuk kerjaya ini.

  Pelajar yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program arkeologi banyak di seluruh dunia boleh memulakan penyelidikan dengan pangkalan data kami. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.