Keystone logo

8 Sarjana Program dalam Sains Sosial Antropologi Antropologi Sosial 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Antropologi
  • Antropologi Sosial
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Sains Sosial Antropologi Antropologi Sosial

Program ijazah sarjana ada untuk membolehkan pelajar yang telah mencapai tahap kepakaran profesional dalam bidang untuk mengembangkan kepakaran itu lebih lanjut. Program-program ini memperkuat dan mengajar kecekapan teras yang menentukan pengalaman kepemimpinan dan pengambilan keputusan yang diperlukan untuk kemajuan di lapangan.

Apakah Master dalam Antropologi Sosial? Ia adalah ijazah lanjutan yang membina pengetahuan teras antropologi yang diperolehi dalam program sarjana dengan kursus kursus tertentu dalam masyarakat moden dan pendekatan sosial untuk memahami sifat manusia. Fokusnya biasanya dibina di sekitar pemahaman kaedah saintifik sosial daripada anatomi atau arkeologi, dan kaedahnya lebih sering digunakan untuk masyarakat kontemporari, bukannya penduduk terpencil dan situasi sosial bersejarah.

Pelajar dalam program ijazah ini mungkin belajar untuk memahami interaksi manusia dengan lebih baik, untuk mengenal pasti daya yang mempengaruhinya, dan dengan jelas menyampaikan pemikiran mereka kepada orang lain. Kemahiran ini memperkaya pengalaman hidup dan kerjaya secara langsung dengan menyediakan kotak peralatan untuk menyatakan hubungan antara daya sosial dan tingkah laku manusia.

Tiada kos untuk program ijazah dalam antropologi sosial. Ini kerana kadar tuisyen cenderung berbeza dari lokasi ke lokasi. Pada amnya, program sarjana mungkin mengambil masa dua hingga tiga tahun pengajian sepenuh masa untuk diselesaikan, yang memudahkan untuk meramalkan kos tuisyen selepas melihat ke sekolah.

Lulusan antropologi sosial berada dalam permintaan untuk jawatan sebagai pegawai kerajaan tempatan di banyak negara. Mereka juga sering dikejar oleh badan amal untuk jawatan sebagai pegawai di syarikat bukan untung. Organisasi antarabangsa juga mengupah graduan antropologi sosial untuk jawatan pekerja bantuan antarabangsa. Ia tidak biasa bagi pekerja dalam bidang ini untuk memperoleh pengalaman sebagai pekerja bantuan sebelum naik ke jawatan pegawai, sama ada.

Mencari program yang sesuai dengan keperluan setiap pelajar bermula dengan carian yang menyimpan pilihan terbuka. Lihatlah sekolah dalam talian dan brick-and-mortar, dan menyiasat pilihan antarabangsa anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.