Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Sains Sosial Antropologi Antropologi Budaya 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Antropologi
  • Antropologi Budaya
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Sains Sosial Antropologi Antropologi Budaya

Pernahkah anda tertarik dengan pelbagai budaya, kepercayaan dan amalan yang membentuk dunia kita? Jika ya, Antropologi Budaya mungkin ijazah yang sesuai untuk anda. Cabang antropologi yang menarik ini melihat ke dalam kajian masyarakat manusia, meneliti pelbagai aspek seperti nilai, idea, teknologi, ekonomi dan banyak lagi.

Semasa ijazah, anda akan mendedahkan perspektif teori utama dan konsep utama yang telah membentuk bidang antropologi. Anda juga akan mendapat peluang untuk menerokai permaidani yang kaya dengan budaya manusia di seluruh dunia, menyelidiki aspek seperti bahasa, agama, persaudaraan, jantina, bangsa dan etnik.

Kajian anda mungkin akan membawa anda melalui kursus mengenai globalisasi, institusi sosial, dan antropologi gunaan, memastikan pengalaman pembelajaran yang menyeluruh.

Sama ada anda memilih untuk meneruskan kerjaya dalam bidang akademik, sektor swasta atau dunia bukan untung, pandangan unik anda tentang kerumitan masyarakat manusia akan membolehkan anda membuat sumbangan bermakna kepada dunia kita yang semakin saling berkaitan dan pelbagai.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.