Keystone logo

4 Sarjana Program dalam Pengajian Seni Animasi Animasi Komputer 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Seni
  • Animasi
  • Animasi Komputer
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Seni Animasi Animasi Komputer

Ijazah sarjana mengambil masa kira-kira 2-3 tahun untuk diselesaikan, bergantung kepada jadual pelajar. Ini adalah ijazah dua tahun yang biasanya diambil selepas program sarjana muda empat tahun selesai. Ijazah ini sering merupakan pilihan yang baik untuk pelajar yang berharap mempunyai kerjaya yang tinggi di bidang mereka.

Apakah Master dalam Animasi? Apabila spread media digital, peningkatan dalam ciri animasi telah mula berkembang di seluruh dunia. Banyak iklan, filem dan rancangan televisyen bergantung pada animasi dalam beberapa cara atau yang lain. Kursus-kursus Sarjana umumnya lebih intensif daripada kursus sarjana muda, dan mungkin memerlukan membuat portfolio atau menulis tesis sebelum selesai. Topik mungkin termasuk apa-apa dari sejarah animasi dan kritikan seni untuk melancarkan gerakan, animasi watak kartun 3-D dan pembangunan persekitaran.

Menamatkan gelar sarjana boleh membantu meningkatkan kemahiran komunikasi pelajar, yang membantu apabila menggunakan mesej kepada ciptaan mereka. Di samping itu, pelajar mempelajari kemahiran berfikir kritis dan keupayaan untuk menyelesaikan masalah dengan cepat, yang boleh membawa kepada kejayaan dalam persekitaran yang umumnya pantas.

Pada hari ini dan umur, sukar untuk meramalkan berapa banyak sekolah mungkin dikenakan biaya tanpa melakukan penyelidikan yang tepat. Pelajar harus memahami bahawa setiap sekolah berharga secara berbeza kerana faktor-faktor yang berbeza-beza, termasuk berapa lama mereka menghadiri dan di mana sekolah itu terletak.

Oleh kerana ijazah sarjana boleh menyiapkan graduan menjadi pakar dalam bidang animasi dan dapat memajukan kerjaya mereka, terdapat peluang pekerjaan dengan Master dalam Animasi. Seseorang mungkin menjadi artis cerita, artis konsep atau pereka watak. Animator ini sering kali datang dengan konsep yang digunakan dalam filem dan rancangan televisyen. Pembantu pengeluaran juga sering dipilih dari kolam ini.

MA dalam Animasi boleh diambil di pelbagai kolej tempatan. Walau bagaimanapun, jika pelajar lebih suka tidak menghabiskan masa pergi ke kampus atau mempunyai jadual yang sibuk, kelas dalam talian mungkin tersedia untuk animasi. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.