Keystone logo

14 Sarjana Program dalam Pendidikan Penyelidikan Pendidikan Amalan Pendidikan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pendidikan
  • Penyelidikan Pendidikan
  • Amalan Pendidikan
Bidang pengajian
  • Pendidikan (14)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pendidikan Penyelidikan Pendidikan Amalan Pendidikan

Ijazah induk sering dicari oleh pelajar yang bermotivasi tinggi yang mempunyai minat mendalam dalam disiplin tertentu. Pelajar yang mempunyai ijazah sarjana muda dan ingin mengikuti pengajian lanjut, untuk pembangunan peribadi dan profesional, layak mengikuti program tuan.

Apakah Master dalam Amalan Pendidikan? Program ini pada amnya membolehkan para pelajar untuk menyelidiki secara mendalam ke dalam teori dan amalan pendidikan dalam pelbagai bentuknya. Pelajar sering melihat untuk membina asas pengetahuan amalan inovatif dan untuk memupuk keupayaan untuk secara kritis melihat unsur-unsur persekitaran pendidikan. Pada masa yang sama, pelajar dapat mengembangkan kemahiran keras seperti penyediaan kelas, penyelidikan dan pedagogi. Tesis tuan sering diperlukan untuk menyelesaikan program.

Graduan dari program ini sering mengembangkan keupayaan untuk menyiasat subjek dari pelbagai perspektif dengan kemahiran berfikir kritis. Mereka mungkin dapat mengemukakan laporan penyelidikan yang berkesan kepada badan-badan pentadbiran, dan mereka sering dapat memberi input profesional mengenai pelbagai kurikulum. Kemahiran ini jauh sekali dalam mewujudkan calon yang bulat dengan kompetitif dalam pasaran kerja.

Beberapa faktor boleh mempengaruhi harga program ijazah ini. Kursus dalam talian biasanya kurang mahal berbanding kursus residen sepenuh masa. Adalah lebih baik untuk berunding dengan setiap institusi untuk menentukan perbelanjaan sebenar.

Graduan Sarjana dalam Amalan Pendidikan dapat mencari kerja dalam pelbagai bidang. Kerajaan, kumpulan bukan untung, institusi pendidikan, penyedia penjagaan kesihatan dan sosial, dan organisasi seni boleh menjadi kawasan yang subur bagi seseorang yang telah menyelesaikan program ini. Graduan sering digunakan sebagai guru, pengetua, tutor, pengarah kurikulum, perunding pendidikan dan penasihat kepada organisasi. Mereka juga boleh bekerja sebagai penggubal dana atau penulis untuk kedai-kedai pendidikan.

Program dalam amalan pendidikan di peringkat tuan boleh ditawarkan di banyak institusi di seluruh dunia, dengan peluang dalam talian terus meningkat. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.