Keystone logo

16 Sarjana Program dalam Sains Hayat Sains Pertanian Akuakultur dan Perikanan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Hayat
  • Sains Pertanian
  • Akuakultur dan Perikanan
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (16)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Hayat Sains Pertanian Akuakultur dan Perikanan

Ijazah sarjana dalam akuakultur dan perikanan adalah untuk pelajar yang berhasrat untuk memainkan peranan profesional dalam perluasan global bagi akuakultur. Terdapat peluang kerjaya di seluruh dunia dalam perladangan akuatik, pengurusan sumber, penyelidikan, penyelesaian konflik dan banyak lagi.

&nbsp

Pelajar mungkin tertanya-tanya, apakah Sarjana Akuakultur dan Perikanan? Ini ijazah lanjutan menyediakan individu untuk membina kerjaya dalam apa yang telah menjadi satu aspek utama dalam kebanyakan ekonomi antarabangsa. Ia adalah suatu kursus pengajian bertujuan untuk memperkayakan pemahaman pelajar keseimbangan antara pengeluaran makanan dan realiti akuatik. Di banyak tempat di Asia dan di kawasan-kawasan lain di dunia, akuakultur mungkin kritikal kepada penduduk menghasilkan peralihan daripada pergantungan kepada sumber overfished. Pelajar-pelajar belajar bagaimana untuk menilai sumber liar sensitif untuk melindungi mereka daripada penangkapan ikan yang berlebihan, sisa industri dan pencemaran.Kajian termasuk pemakanan dan makanan teknologi, kualiti air, pengurusan pantai, tanah lembap ekosistem, pengeluaran benih dan pelancongan.

&nbsp

Antara manfaat ijazah sarjana dalam bidang akuakultur dan perikanan adalah jenis pemotongan pengetahuan tepi teknologi dan pendekatan untuk pengeluaran makanan dan sumber pemeliharaan yang mengubah dinamik berkembang mapan di seluruh dunia. Ijazah boleh memulakan pelajar pada kerjaya yang menjangkau sempadan antarabangsa dan boleh meningkatkan habitat dan sumber makanan bagi masyarakat di seluruh dunia.

&nbsp

Bayaran dan tuisyen untuk tahap yang maju mungkin berbeza-beza dari program ke program. Hubungi pejabat kemasukan di sekolah pilihan anda untuk maklumat mengenai yuran tuisyen dan jadual.

&nbsp

Kerjaya dalam bidang akuakultur dan perikanan terdiri daripada penyelidikan dan pembangunan spesies yang diternak untuk berunding pada pertumbuhan dan kemampanan untuk agensi-agensi swasta dan bukan kerajaan.Pekerjaan yang termasuk pertanian, juruteknik penetasan, juruteknik sains biologi, kerang penternak, akuatik penyelaras kesihatan haiwan atau pembantu penyelidik ikan. Ijazah sarjana menyediakan mendalam latar belakang dan kefahaman berkesan dalam jawatan dalam kementerian kerajaan, institusi penyelidikan dan operasi pelancongan antarabangsa.

&nbsp

Mulakan perjalanan anda untuk kerjaya dalam bidang yang berkembang hari ini dengan memulakan program sarjana dalam akuakultur dan perikanan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.