Keystone logo

19 Sarjana Program dalam Agronomi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Hayat
  • Sains Pertanian
  • Agronomi
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (19)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Agronomi

Pendapatan Sarjana Agronomi adalah cara terbaik untuk terlibat dengan kajian pertanian dan mendapatkan tangan kepada pengalaman dalam proses. Pelajar akan menjadi biasa dengan bahagian teknikal, seperti pengeluaran kilang, dan juga aspek-aspek pengurusan agronomi.

Apakah Sarjana Agronomi? Program ini membolehkan pelajar untuk menjadi pakar dalam bidang pertanian. Selepas mendapat ijazah 's tuan, anda akan tahu dengan sepenuhnya pembiakan haiwan, pengeluaran tanaman dan penggunaan jentera, sebagai tambahan kepada pengeluaran primer, pengurusan perniagaan, dan pembuatan haiwan dan tumbuhan produk. Dengan belajar sains dan strategi pertanian, anda boleh membantu membangunkan ladang lebih mampan pada masa depan dan meningkatkan sumber makanan di seluruh dunia.

Sarjana dalam Agronomi adalah sangat berfaedah kerana ia merangkumi banyak bidang yang berbeza daripada pembelajaran. Hampir semua jenis sains, dari kimia biologi untuk dimasukkan.Selain itu, anda akan membangunkan kemahiran perniagaan dan pengurusan yang penting untuk program ini.

Kos Program Agronomi ini sangat berbeza dari universiti ke universiti, dan juga dari negara ke negara. Jika anda berminat dalam bidang ini, anda perlu menghubungi institusi tertentu untuk maklumat lanjut mengenai kos tertentu.

Agronomi adalah seperti kategori yang besar dan pertanian adalah sangat penting, terdapat pelbagai yang sangat luas jawatan sedia ada dengan seperti ini ijazah sarjana 's. Ia adalah perkara biasa untuk graduan untuk menjadi perunding tanaman atau pengurus ladang, tetapi ia juga mungkin untuk bekerja dalam ciptaan kimia, pembiakan tanaman, atau pendidikan. Anda boleh bekerja di ladang, di makmal, dalam perniagaan, dan banyak lagi.

Sarjana Agronomi diperlukan di seluruh dunia, sehingga mudah untuk masuk ke dalam program yang tidak kira di mana anda tinggal. Program antarabangsa juga membolehkan tahap yang tinggi fleksibiliti dengan menyediakan kelas dalam talian.Mulakan dengan penyelidikan universiti yang berbeza pilihan '. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.