Keystone logo

2 MSc Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman Perniagaan Makanan dan Minuman Teknologi Makanan dan Minuman 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Makanan dan Minuman
  • Perniagaan Makanan dan Minuman
  • Teknologi Makanan dan Minuman
Bidang pengajian
  • Pengajian Makanan dan Minuman (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular locations

MSc Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman Perniagaan Makanan dan Minuman Teknologi Makanan dan Minuman

Sarjana Sains adalah ijazah lepasan yang anda dapat mengejar selepas memperoleh gelar sarjana muda. Ia biasanya mengambil masa satu hingga tiga tahun, bergantung kepada berapa banyak kursus yang anda ambil pada satu masa.

Jadi, apakah MSc dalam Teknologi Makanan dan Minuman? Ijazah ini boleh memberi tumpuan kepada pelbagai langkah dalam kaedah pengeluaran makanan hari ini, dari pertanian hingga penyediaan makanan. Sesetengah tumpuan termasuk dalam julat ialah kemampanan, pemakanan, kualiti, keselamatan makanan, dan pemasaran. Anda juga boleh memilih untuk mempelajari masa depan teknologi makanan, seperti mesin yang boleh menyediakan makanan yang rumit atau keupayaan untuk membuat pesanan langsung dari ladang.

Keupayaan anda untuk memberi gambaran sekilas tentang bagaimana makanan segar pastinya berguna ketika berbelanja untuk menghasilkan atau makan. Kemahiran lain yang boleh anda ambil termasuk pengurusan masa dan analisis, kemahiran yang membantu anda memperoleh ijazah dan terus membantu anda dalam kehidupan seharian anda.

Anda harus membuat belanjawan sebelum memulakan program ijazah. Beberapa kos untuk dipertimbangkan termasuk penginapan, buku, pendaftaran, dan perjalanan. Untuk mengimbangi kos ini, cuba dapatkan biasiswa atau cendekiawan yang meliputi pelajar dalam teknologi makanan dan minuman.

Kerana ijazah ini mempunyai begitu banyak tumpuan, terdapat banyak karier yang tersedia apabila anda lulus. Dalam bidang keselamatan makanan, beberapa pekerjaan termasuk pemeriksa keselamatan dan pengurus kualiti. Syarikat-syarikat penyedia makanan dan pengedar makanan juga menyewa graduan dengan jenis tuan ini. Sesetengah tajuk pekerjaan di kawasan ini adalah pengarah makanan dan minuman, pengurus penggunaan, dan jualan jualan pengedaran. Sekiranya anda mempunyai bengkok kemanusiaan, anda juga boleh mencari organisasi pertolongan yang menyewa pakar makanan dan minuman.

Teknologi makanan dan minuman adalah subjek penting di mana terdapat orang yang memerlukan makanan. Itulah sebabnya terdapat pelbagai jabatan makanan dan minuman di sekolah di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.