Keystone logo

47 MSc Program dalam Pengajian Teknologi Sains Komputer Sains Komputer Gunaan 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Teknologi
  • Sains Komputer
  • Sains Komputer Gunaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (47)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Teknologi Sains Komputer Sains Komputer Gunaan

Individu yang telah berjaya menamatkan pengajian siswazah mereka mungkin memilih untuk mengembangkan pangkalan pengetahuan mereka dengan memasuki program Sarjana Sains, atau MSc. Program lanjutan ini biasanya berkaitan dengan medan yang berkaitan dengan sains.

Apakah MSc dalam Sains Komputer Gunaan? Program ijazah sarjana ini biasanya bertujuan untuk memberi pelajar kemahiran sains komputer lanjutan yang melengkapkan pengetahuan mata pelajaran yang mereka capai sepanjang kursus pengajian sarjana mereka. Bahan sering disampaikan melalui satu siri kursus asas diikuti dengan kursus pilihan yang bersesuaian dengan tumpuan akademik pelajar. Tawaran kursus berbeza dari institusi ke institusi, tetapi kursus seperti reka bentuk algoritma, teknologi pangkalan data, rangkaian komputer, sistem operasi dan bahasa pemrograman biasanya tersedia.

Graduan program tuan sains komputer yang diterapkan mungkin mendapat beberapa kemahiran berharga semasa pengajian mereka. Mereka mungkin belajar untuk bekerja dengan teknologi inovatif, memperbaiki kemahiran berfikir kritis mereka dan mengasah kemahiran multitasking mereka. Semua ini boleh mencipta calon yang baik untuk pekerjaan dalam banyak sektor.

Oleh kerana tidak ada dua Sarjana dalam program Sains Komputer Gunaan yang sama, tidak ada kos yang ditetapkan untuk menyertai dalam satu. Pelajar yang berpotensi harus selalu menghubungi universiti secara langsung untuk mengira perbelanjaan dan mencari sekolah yang sesuai dengan bajetnya.

Teknologi adalah daya penggerak utama di dunia moden, dan individu dengan MSc dalam Sains Komputer Gunaan mungkin mendapati bahawa mereka berada pada kelebihan di tempat kerja. Graduan boleh bekerja dalam kerjaya yang menarik seperti pemaju aplikasi mudah alih, pengurus projek, pereka sistem, penganalisis sistem maklumat dan pentadbir pangkalan data. Majikan sering mencari mereka yang mempunyai ijazah lanjutan untuk memegang peranan pengurusan atau kepimpinan lain dalam organisasi mereka.

Banyak faktor yang dipertimbangkan ketika memilih MSc yang betul dalam program Sains Komputer Gunaan, dan mungkin terdapat banyak pilihan di universiti dan sekolah teknologi di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.