Keystone logo

325 MSc Program dalam Pengajian Teknologi Sains Data 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Teknologi
  • Sains Data
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (325)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Teknologi Sains Data

Ijazah sarjana adalah laluan pengajian tinggi sering mengejar ijazah sarjana muda. Sarjana Sains biasanya memberi tumpuan kepada bidang yang berkaitan dengan matematik dan sains, tetapi beberapa universiti boleh menganugerahkan ijazah ini untuk sesuatu yang berkaitan dengan seni atau kemanusiaan. Satu program siswazah sering mengambil masa satu hingga tiga tahun untuk disiapkan.

Apakah yang dimaksudkan dengan MSc dalam Sains Data? sains data adalah kajian tentang kaedah saintifik dan sistem yang digunakan untuk mendapatkan maklumat daripada kedua-dua kumpulan berstruktur dan tidak berstruktur data. Sepanjang program MSc, pelajar sering belajar bagaimana untuk menggunakan teknologi maklumat kepada pentadbiran perniagaan. Kursus-kursus yang tepat diperlukan untuk ijazah ini boleh berbeza-beza mengikut institusi. tumpuan khusus anda juga boleh menjejaskan kursus yang anda perlu ambil. kursus yang sama untuk ijazah ini termasuk algoritma data yang besar, teknik dan platform, analisis perniagaan strategik, analisis data yang besar, pengoptimuman yang berterusan dan diskret, dan pembelajaran mesin.

MSc memberi manfaat kerana ia boleh membawa kepada gaji yang lebih tinggi, pendidikan lebih atau prospek pekerjaan yang lebih baik. Selalunya, kemahiran organisasi mendapat membuat calon pelajar yang lebih baik untuk promosi.

Ia adalah sukar untuk menentukan kos MSc dalam Sains Data kerana lokasi sekolah, jangka masa sesuatu program dan jenis kerja kelas semua boleh memainkan peranan dalam kos. Jika anda ingin mendapatkan anggaran tepat, ia adalah yang terbaik untuk menghubungi universiti yang anda berharap untuk hadir.

Dengan pengetahuan yang diperolehi daripada pendapatan MSc dalam Sains Data, anda mungkin bersedia untuk kerjaya sebagai seorang saintis data berpangkat tinggi. Walau bagaimanapun, ini bukan pilihan kerjaya anda sahaja. Sebahagian ulama dengan pendidikan ini telah pergi untuk menjadi profesor, pemilik perniagaan kecil dan pegawai kerajaan. Teknologi maklumat adalah satu bidang yang semakin meningkat yang memerlukan orang yang tahu bagaimana untuk memecahkan kod timbunan data yang besar.

Melakukan kajian untuk mengetahui bahawa mana program yang tepat untuk anda. Sebaik sahaja anda tahu, ia adalah masa untuk memohon.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.