Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai MSc dalam Reka Cipta Fesyen 2024

1 MSc Program dalam Reka Cipta Fesyen 2024

Gambaran keseluruhan

Dalam hierarki pendidikan tinggi, Ijazah Sarjana Sains adalah langkah seterusnya di atas Ijazah Sarjana Muda Sains. Program ijazah mengambil masa lebih kurang satu hingga dua tahun untuk disiapkan, dan ia mendedahkan anda kepada subjek maju perkara yang berkaitan dengan bidang tertentu pengajian anda. Memperolehi ijazah yang menjadikan ia lebih mudah bagi anda untuk memajukan kerjaya anda.

Apakah MSc Design Fashion? Program ini menyediakan anda untuk bekerja di, industri pantas kompetitif. Ia menanamkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam persekitaran yang hidup subur di reka bentuk dan inovasi. Kursus ini merangkumi pelbagai topik, termasuk asas-asas fesyen dan reka bentuk, reka bentuk pakaian, prinsip-prinsip pengurusan jenama, dan teknologi. Banyak program memberi peluang kepada pelajar untuk bekerja dengan syarikat-syarikat untuk mendapatkan pengalaman profesional dalam industri.

Industri fesyen dilanda dengan beribu-ribu dan beribu-ribu pemohon berharap setiap tahun. Dengan MSc Design Fashion, anda menonjol di kalangan pesaing anda.Ijazah ini juga membuktikan berguna apabila anda ingin maju dalam kerjaya anda. Ramai majikan menghargai orang orang yang mempunyai latar belakang pendidikan yang luas.

Bergantung kepada di mana anda memohon, program reka bentuk fesyen mengambil masa antara satu hingga dua tahun untuk disiapkan. Kos pendaftaran berbeza dari sekolah ke sekolah. Hubungi kolej pilihan anda untuk menentukan yuran yang dibayar.

Graduan mendapati terdapat peluang kerjaya di dalam dan di luar industri fesyen. Walaupun sesetengah mencari kerja sebagai fesyen atau pereka tekstil, yang lain bekerja dalam pengurusan atau barangan jawatan dalam industri runcit. Terdapat juga pekerjaan untuk pereka dalam teater, filem, dan televisyen. Akhirnya, industri media dan penerbitan sering mempunyai peluang untuk ilustrator fesyen, stylists, dan penulis yang bercita-cita. Oleh kerana program reka bentuk fesyen menanamkan pelajar dengan pelbagai kemahiran yang berharga, graduan mempunyai pelbagai laluan kerjaya terbuka kepada mereka.

Terdapat banyak sekolah antarabangsa yang menawarkan darjah reka bentuk fesyen, dan kursus dalam talian boleh didapati juga. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

 • MSc
 • Fesyen
 • Reka Cipta Fesyen
Bidang pengajian
 • Fesyen (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan