Keystone logo

28 MSc Program dalam Pengajian Ekonomi Perakaunan Perakaunan Profesional 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Ekonomi
  • Perakaunan
  • Perakaunan Profesional
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (28)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Ekonomi Perakaunan Perakaunan Profesional

Pendapatan Sarjana Sains (MSc) sering memerlukan pendapatan ijazah sarjana muda dalam bidang yang berkaitan pertama. Banyak program ijazah sarjana mengambil satu hingga dua tahun untuk disiapkan dan memerlukan, projek tesis atau latihan sebelum menamatkan pengajian. Pendapatan MSc Perakaunan Profesional boleh membantu graduan meneruskan kerjaya profesional dalam industri kewangan.

Apakah MSc Perakaunan Profesional? Program ini biasanya dirancang untuk pelajar yang telah pun memperoleh Ijazah Sarjana Muda 's dalam Perakaunan atau bidang perniagaan yang berkaitan. Program ijazah sarjana berkembang di program ijazah sarjana muda dengan menggalakkan pelajar untuk berfikir secara inovatif sambil membina etika, bercakap dan menulis. Kursus sering melibatkan mengkaji penyata kewangan, penggunaan instrumen kewangan, perakaunan antarabangsa, teknik perakaunan maju, penyelidikan dan latihan.

Pelajar yang mengikuti pengajian ijazah sarjana dalam perakaunan profesional mungkin mendapati bahawa kerja kursus mereka adalah terpakai untuk pelbagai aspek perniagaan, kedua-dua tempatan dan antarabangsa. Selain daripada latihan, kebanyakan kursus mungkin dapat disiapkan dalam talian, membuat program ini sesuai untuk pelajar antarabangsa atau pelajar jarak.

Kos memperolehi Ijazah Sarjana dalam Perakaunan Profesional bergantung kepada sekolah dan tempoh program. Pelajar digalakkan untuk menyelidik dengan teliti program-program pilihan mereka untuk memahami kesemua kos yang terlibat.

Pelajar yang berjaya menamatkan pengajian MSc Perakaunan Profesional dan lulus Akauntan Awam Bertauliah (CPA) peperiksaan mungkin dapat mencari pekerjaan sebagai akauntan peribadi atau di jabatan perakaunan perniagaan awam dan swasta. Mengambil kursus yang memberi tumpuan kepada mata pelajaran perniagaan antarabangsa juga boleh membantu graduan untuk mencari kerja dalam perniagaan di seluruh dunia.Bagi program yang memerlukan magang, yang boleh menjadi tempat yang hebat untuk memulakan suatu carian kerjaya.

Pendapatan Sarjana Perakaunan Profesional boleh membawa kepada kerjaya yang lumayan hampir di mana sahaja di dunia. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai butir-butir pendapatan ijazah ini, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.