Keystone logo

48 MSc Program dalam Pengajian Teknologi Teknologi Maklumat Pengurusan Teknologi Maklumat 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Teknologi
  • Teknologi Maklumat
  • Pengurusan Teknologi Maklumat
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (48)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Teknologi Teknologi Maklumat Pengurusan Teknologi Maklumat

MSc adalah istilah yang dipendekkan dalam istilah "Sarjana Sains," satu ijazah lanjutan yang memberi tumpuan kepada beberapa aspek sains tertentu. Sering kali, ijazah ini memerlukan komitmen selama dua tahun, walaupun program mungkin berbeza-beza.

Apakah MSc dalam Pengurusan Teknologi Maklumat? Jika anda memilih untuk mengikuti ijazah ini, anda mungkin mengharapkan mempelajari perkara-perkara seperti teknik pengurusan asas yang digabungkan dengan kemahiran yang unik kepada teknologi. Jadi, walaupun anda mungkin belajar mengenai belanjawan, perubahan pengurusan dan kakitangan, anda juga harus mengharapkan mempelajari topik seperti sokongan teknologi, reka bentuk perisian dan perancangan dan penyelenggaraan rangkaian.

Ijazah Sarjana dalam Pengurusan Teknologi Maklumat boleh menghasilkan pelbagai kemahiran yang akan memberi manfaat kepada kedua-dua kerjaya dan kehidupan anda dalam arti yang lebih besar. Anda mungkin muncul dengan kemahiran organisasi yang lebih baik, kebolehan komunikasi yang lebih kuat dan pemahaman yang mendalam mengenai teknologi maklumat, yang semuanya boleh menjadikan anda seorang pekerja yang lebih mudah dipasarkan.

Anda perlu tahu bahawa kos untuk MSc dalam Pengurusan Teknologi Maklumat boleh berbeza-beza bergantung kepada program tertentu. Terdapat banyak program yang tersedia, dan ketika anda memutuskan pilihan yang tepat untuk anda, biaya mungkin menjadi pertimbangan utama.

Dengan ijazah lanjutan seperti MSc dalam Pengurusan Teknologi Maklumat, anda mungkin dapat mengembangkan pilihan kerjaya anda, kerana anda akan dipasarkan dalam IT dan pengurusan. Khususnya, dengan pemahaman yang lebih mendalam tentang menguruskan data, anda mungkin boleh bekerja sebagai pengurus dalam mencari, tadbir urus IT, pengurusan kewangan IT, pengurusan perkhidmatan IT dan pengurusan konfigurasi IT. Anda juga mungkin mempunyai peluang untuk bekerja sebagai pakar program atau keselamatan.

Jika anda berminat dalam MSc dalam Pengurusan Teknologi Maklumat, terdapat banyak program yang tersedia. Menyelidiki pilihan anda dan menimbang kebaikan dan keburukan masing-masing. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.