Keystone logo

49 MSc Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Pengurusan Risiko 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
  • Pengurusan Risiko
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (49)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Pengurusan Risiko

Sarjana Sains dalam Pengurusan Risiko rayuan kepada pelajar-pelajar yang mempunyai kepentingan dalam bagaimana kewangan berfungsi dikedua-dua iklim ekonomi yang stabil dan tidak menentu. Bakal pelajar untuk ijazah ini berkongsi keinginan untuk menganalisis dan meramalkan pergerakan dalam pasaran kewangan bagi tujuan memupuk prestasi syarikat mapan. Sarjana Sains (MSc) membolehkan pelajar meneroka aspek teori dan praktikal kursus dipilih pengajian mereka.

Apakah MSc Pengurusan Risiko? Ia adalah ijazah akademik siswazah yang ditawarkan oleh universiti-universiti di pelbagai lokasi antarabangsa. Kebimbangan global bagi pengurusan kewangan yang kukuh dalam masa yang tidak menentu telah meningkat dalam dekad yang lalu. Kajian pengurusan risiko didedikasikan untuk belajar bagaimana untuk melindungi kepentingan dalam kedua-dua sektor awam dan swasta. Bidang-bidang pengajian termasuk matematik, komputer, sains aktuari, pengurusan projek dan kejuruteraan.Ia adalah pendekatan antara disiplin ini yang membezakan ijazah lanjutan dalam pengurusan risiko sebagai usaha pendidikan yang sangat berharga. Graduan akan memasuki pasaran kerja dengan kemahiran yang diperlukan untuk mengenal pasti, menganalisis, dan mengambil langkah-langkah untuk mengurangkan atau mengawal risiko kewangan bagi syarikat-syarikat besar dan kecil.

Pengurusan risiko yang betul memberi manfaat kepada ekonomi di kedua-dua peringkat tempatan dan antarabangsa. Ini jenis analisis manfaat kepada pemegang saham, pemiutang dan pelanggan. Majikan berminat mengambil pekerja berbakat dengan pendidikan yang menyeluruh dalam risiko untuk membantu memastikan prestasi mampan. Seseorang yang boleh mengenal pasti risiko yang mungkin disebabkan oleh inflasi, turun naik dalam pasaran modal, kemelesetan, dan kebankrapan, dan seterusnya mencadangkan langkah-langkah untuk menghadkan risiko adalah sumber yang bernilai.

Tuisyen dan yuran pendaftaran untuk program ijazah sarjana berbeza-beza untuk program, dan dari negara ke negara.Hubungi universiti individu untuk yuran yang tepat dan maklumat tuisyen.

Graduan boleh memohon kemahiran pengurusan risiko mereka dalam beberapa tetapan. Peluang pekerjaan merangkumi broker, penganalisis kredit, peniaga pertukaran asing, pengurus risiko, aktuari, perunding kewangan, dan banyak lagi. Peluang kerjaya yang terbuka luas dalam bank-bank dan organisasi insurans.

Peristiwa ekonomi dekad yang lalu telah menekankan keperluan bagi pengurus risiko yang berkelayakan. Pangkalan data ini menawarkan pelbagai pilihan program yang cemerlang dalam pengurusan risiko. Ambil sedikit masa hari ini untuk meneroka pilihan anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.