Keystone logo

25 MSc Program dalam Pengajian Ekonomi Perakaunan Perakaunan Pengurusan 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Ekonomi
  • Perakaunan
  • Perakaunan Pengurusan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (25)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Ekonomi Perakaunan Perakaunan Pengurusan

Pendapatan ijazah sarjana biasanya mengambil masa tambahan satu hingga dua tahun pengajian selepas mendapat ijazah sarjana muda. Sarjana Sains Pengurusan Perakaunan boleh menjadi tahap tambahan maju amat baik kepada graduan bidang lain yang ingin menambah perakaunan untuk repertoir mereka.

Apakah MSc Pengurusan Perakaunan? Ini jenis program boleh membina kira darjah perniagaan sarjana muda. Dalam sesetengah kes, ia juga boleh menjadi satu pilihan untuk pelajar yang telah memiliki ijazah sarjana muda dalam beberapa bidang lain dan ingin menambah perakaunan untuk senarai mereka. Kursus sering meliputi perbankan antarabangsa dan perakaunan, pelaburan dan konsep asas kewangan dan cukai. Sesetengah program boleh membantu pelajar dalam persediaan untuk peperiksaan pensijilan untuk menjadi CPA. Kursus biasanya berlangsung selama satu hingga dua tahun dan boleh berakhir dengan satu, projek tesis atau latihan.

Mengambil kursus dalam bidang perakaunan pengurusan boleh membantu pelajar untuk mengembangkan pengetahuan dan kemahiran yang berguna dalam pelbagai kerjaya. Pendapatan ijazah ini boleh membantu pelajar untuk kekal fleksibel dan boleh dipasarkan dalam pasaran kerja yang semakin kompetitif.

Berapa banyak ia kos untuk mendapatkan ijazah sarjana dalam perakaunan pengurusan bergantung kepada sekolah pelajar itu hadir dan panjang program ini. Untuk memahami sepenuhnya semua kos yang berkaitan dengan memperoleh ijazah anda, program penyelidikan yang teliti dan bercakap dengan pejabat kemasukan sebelum memohon.

Pendapatan MSc Pengurusan Perakaunan boleh membantu graduan mendarat pekerjaan dalam pelbagai industri. Graduan boleh membuat keputusan untuk menjadi akauntan peribadi atau bekerja di jabatan perakaunan bagi perniagaan awam atau swasta. Dengan kelayakan yang betul, graduan walaupun mungkin memecah masuk ke dalam perakaunan forensik atau menjadi penganalisis kewangan.Selagi ada wang sekitar, terdapat berkemungkinan menjadi keperluan untuk profesional perniagaan dengan pendidikan perakaunan dan pengalaman.

Pendapatan ijazah lanjutan dalam perakaunan pengurusan adalah dinasihatkan untuk pelajar yang ingin menjadi lebih dipasarkan apabila mereka mula mencari kerjaya. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.