We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

50 MSc Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Ekonomi Mampan Pengurusan Mampan 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Kemampanan
  • Pengajian Ekonomi Mampan
  • Pengurusan Mampan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemampanan (50)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Ekonomi Mampan Pengurusan Mampan

Pelajar yang telah menamatkan pengajian Ijazah Sarjana Muda Sains boleh membuat keputusan untuk meneruskan pendidikan melalui Sarjana Sains. Program pascasiswazah ini mengambil masa kira-kira dua tahun untuk menyelesaikan dan biasanya menumpukan pada bidang-bidang yang berkaitan dengan sains.

Apakah MSc dalam Kemampanan Alam Sekitar? Jenis program ini cenderung untuk mengatasi cabaran-cabaran yang kompleks, seperti keselamatan makanan, perubahan iklim dan kehilangan biodiversiti, dalam kemampanan. Kursus boleh mengajar pelajar bagaimana menerapkan kaedah-kaedah kelestarian kepada bangunan, sektor sisa dan pembangunan hartanah. Kursus-kursus yang diperlukan boleh berbeza-beza oleh institusi, tetapi mungkin termasuk pengurusan sumber air lestari, kewangan tenaga boleh diperbaharui dan undang-undang alam sekitar, prestasi bangunan, sistem pengurusan bersepadu, reka bentuk bangunan lestari, pengurusan sisa dan teknologi tenaga lestari.

Kursus-kursus dalam program tuan yang menumpukan kepada kelestarian alam sekitar cenderung untuk menyediakan pelajar untuk menganalisis dan membangunkan penyelesaian kemapanan. Kemahiran ini menjadikan graduan calon yang hebat untuk pekerjaan peringkat tinggi dalam bidang alam sekitar. Pelajar juga boleh meningkatkan kemahiran komunikasi mereka, yang boleh memberi manfaat kepada setiap aspek kehidupan.

Tuisyen program sarjana tidak sama di setiap institusi. Biasanya, kos bergantung kepada lokasi sekolah, tempoh program dan mod kelas. Adalah idea yang baik untuk menghubungi sekolah secara langsung untuk mengetahui kos sebenar.

Oleh kerana kemampanan alam sekitar adalah aspek penting dalam banyak laluan kerjaya, graduan dapat mempunyai banyak peluang. Sesetengah pelajar boleh terus menjadi jurutera perunding, pakar persatuan perumahan, arkitek, pembuat dasar alam sekitar atau juru ukur kuantiti. Pendidikan dan sejarah kerja seseorang boleh menjejaskan peluang pekerjaan yang ada. Pelajar yang mahukan jawatan dengan lebih banyak tanggungjawab boleh membuat keputusan untuk melanjutkan pelajaran ke PhD setelah menyelesaikan MSc mereka dalam Kemampanan Alam Sekitar.

Pelajar yang berminat untuk mempelajari lebih lanjut mengenai kelestarian alam sekitar boleh mencari program di pelbagai institusi di seluruh dunia. Sesetengah kursus boleh didapati secara dalam talian atau di kampus. Proses permohonan adalah mudah. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.