Keystone logo

Penapis

 • MSc
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Maklumat
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (28)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  28 MSc Program dalam Pengurusan Maklumat 2024

   MSc Program dalam Pengurusan Maklumat

   Keperluan untuk meningkatkan kecekapan penggunaan maklumat memerlukan reka bentuk strategik, analisis, dan penilaian sistem organisasi. Maklumat adalah sumber utama dan penting dalam membolehkan perniagaan untuk mengekalkan produktiviti dan kekal berdaya saing. Oleh itu, MSc Pengurusan Maklumat mewujudkan peluang untuk profesional untuk menggunakan kemahiran pelbagai disiplin, kepakaran dan pengetahuan untuk menguruskan data dan meningkatkan globalisasi pasaran antarabangsa dengan merealisasikan nilai di sebalik kepesatan perubahan teknologi.

   Apakah MSc Pengurusan Maklumat? Sarjana Sains (MSc) Ijazah memberi tumpuan kepada pembinaan pangkalan data, kaedah penyelidikan, rangkaian, dan pengurusan rekod.Program antara disiplin yang ketat menyediakan pelajar untuk peranan kepimpinan dengan mengintegrasikan prinsip-prinsip pertumbuhan dan pentadbiran amalan data dengan sifat kritikal kawasan baru muncul kemajuan digital dalam rangkaian sosial, komputer awan, dan data yang besar. Di samping itu, matlamat memberi tumpuan kepada mewujudkan kecekapan dalam menguruskan maklumat dalam persekitaran elektronik yang semakin kompleks. Pelajar pasca siswazah menggabungkan kemahiran mereka yang sedia ada dengan praktikal, pengetahuan yang berkaitan, akademik untuk menilai, membangunkan, dan meningkatkan penggunaan kreatif dan strategik sumber maklumat.

   Manfaat Utama Muda ini termasuk kepakaran meningkat dalam persekitaran sains maklumat dan rangkaian antarabangsa, melalui penggunaan kombinasi berkuasa kemahiran berfungsi dan penyelidikan, melengkapkan pelajar untuk jawatan kepimpinan global.

   Masa yang diambil untuk mendapatkan ijazah MSc adalah satu tahun bagi pelajar sepenuh masa.Kos tuisyen yang berkaitan dengan program ini berbeza-beza. Pelajar yang berminat untuk mengikuti MSc perlu berhati-hati penyelidikan pilihan dan memilih kurikulum yang menyokong, kewangan, dan matlamat profesional mereka peribadi dan objektif.

   Pelajar menamatkan pengajian dengan ijazah dalam bidang ini menceburi bidang kerjaya sebagai pengurus projek, pengurus operasi IT, penganalisis perniagaan, perunding sumber maklumat, arkitek aplikasi perniagaan, dan penyelidik.

   Pelbagai program menampilkan penghantaran talian dalam rangka kerja yang fleksibel. Pembelajaran jarak jauh disokong membolehkan pelajar untuk belajar melalui dinamik, bilik darjah maya dari mana-mana lokasi di seluruh dunia, dengan keupayaan untuk menyesuaikan kursus sekitar jadual sibuk mereka. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi dalam memimpin bentuk.