Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 8 MSc dalam Pengurusan Makanan dan Minuman 2023

8 MSc Program dalam Pengurusan Makanan dan Minuman 2023

Gambaran keseluruhan

Selepas pelajar selesai Ijazah Sarjana Muda Sains, dia mungkin mahu melanjutkan pelajaran dengan Master Sains. ijazah ini biasanya meningkatkan pengetahuan pelajar mata pelajaran mengenai sains atau berasaskan matematik. Ia boleh mengambil sebagai sedikit sebagai salah satu tahun untuk menyiapkan kerja kursus yang diperlukan untuk ijazah tertentu.

Apakah yang dimaksudkan dengan MSc dalam Makanan dan Minuman Pengurusan? Program ini menyediakan peluang untuk membangunkan kemahiran penting yang diperlukan untuk berjaya dalam industri makanan dan minuman pelajar. Kebanyakan kursus yang ditawarkan di kolej-kolej dan universiti yang berbeza memberi pelajar pengalaman hands-on bekerja di restoran dan dapur. Kerana ia adalah satu program siswazah peringkat, pelajar boleh mengharapkan untuk menulis kertas, melakukan penyelidikan dan mengambil bahagian dalam perbincangan. Kursus yang ditawarkan mungkin termasuk pengurusan dalam industri makanan dan minuman, kimia makanan, teknologi minuman alkohol dan mikrobiologi makanan.

Mendapatkan MSc Makanan dan Minuman Pengurusan memberi manfaat kepada ramai pelajar kerana ia memberi mereka peluang untuk maju dalam syarikat semasa mereka. Dengan pengetahuan teknikal tambahan, seorang profesional dalam industri makanan dan minuman yang boleh layak untuk gaji yang lebih tinggi.

Berapa kos ijazah ini? tuisyen boleh berbeza dari satu sekolah ke depan. Negara sekolah adalah dalam, sama ada kelas-kelas adalah dalam talian atau secara peribadi, dan lokasi geografi sekolah semua memainkan peranan dalam kos.

Peluang-peluang kerjaya yang ada untuk pelajar dengan MSc dalam Makanan dan Pengurusan Minuman sering diubah. Kebanyakan jawatan termasuk tempat pengurusan. Pelajar boleh mempunyai pengetahuan dan pengalaman untuk menjadi seorang pengurus restoran, pengurus pengedaran, pengurus pertanian atau sains makanan juruteknik. ijazah ini juga boleh menyediakan pelajar untuk menyambung pengajian ijazah kedoktoran.

Adakah program ini sesuai untuk anda? Memohon adalah mudah.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Makanan dan Minuman
  • Perniagaan Makanan dan Minuman
  • Pengurusan Makanan dan Minuman
Bidang pengajian
  • Pengajian Makanan dan Minuman (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian