Keystone logo

79 MSc Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Pengurusan Kewangan 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
  • Pengurusan Kewangan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (79)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Pengurusan Kewangan

MSc Pengurusan Kewangan sering dikejar oleh pelajar yang mungkin atau tidak mungkin telah mempunyai pengalaman di tempat kerja. Program ini sesuai untuk mereka yang ingin mengukuhkan asas mereka teori kewangan dan meningkatkan pengalaman mereka di kawasan-kawasan yang menarik kepada majikan. Siswazah dari program lepasan ijazah ini sering menikmati peluang pekerjaan berpengaruh dan lumayan.

Kursus-kursus tertentu yang ditawarkan akan berbeza-beza dari satu institusi akademik yang lain, tetapi pengetahuan dan kemahiran asas memberi tumpuan kepada topik-topik seperti pembangunan kerjaya, pengurusan kewangan, risiko kewangan dan pengurusan risiko, prinsip perakaunan, kaedah penyelidikan, dan banyak lagi. Program ini biasanya menyediakan graduan untuk menguruskan urus niaga kewangan di peringkat antarabangsa, peringkat tempatan, peringkat perniagaan kecil, tahap perbadanan, atau tahap pejabat keluarga.

Pelajar program ini sering menikmati peluang untuk menikmati kuliah tetamu, berinteraksi dengan pemimpin perniagaan yang berjaya, dan membangunkan asas yang kukuh perlu untuk meningkatkan peluang mendapat pekerjaan. Pengijazahan boleh membawa kepada skala yang lebih tinggi gaji, lebih banyak peluang pekerjaan, dan rangkaian yang lebih kukuh sebanyak sumber.

Program ini boleh ditawarkan sebagai program yang berdiri sendiri atau boleh menjadi sebahagian daripada kursus dua pengajian. Kos pendaftaran di MSc program Pengurusan Kewangan boleh berbeza-beza bergantung kepada institusi akademik dan negara di mana sekolah yang terletak. Pelajar yang berminat perlu menghubungi sekolah individu untuk maklumat lanjut.

Graduan dari MSc program Pengurusan Kewangan sering pergi untuk berkhidmat dalam kedudukan di mana mereka adalah pemimpin syarikat-syarikat besar atau organisasi kerajaan dan memberi kesan kepada masyarakat di mana mereka berkhidmat.Graduan ini sering pengurus kewangan yang menikmati akses kepada peluang-peluang kerjaya di peringkat global.

&nbsp

Terdapat banyak keperluan untuk pendaftaran dalam program Pengurusan Kewangan maju yang paling berprestij. Ini biasanya termasuk ijazah sarjana muda, rujukan, sebuah resume yang dikemas kini, dan dalam beberapa kes kejayaan menyiapkan GMAT, GRE, atau peperiksaan yang setaraf dengannya. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.