Keystone logo

1 MSc Program dalam Pengurusan Hidupan Liar dalam Dunedin, New Zealand untuk 2024

Penapis

Penapis

 • MSc
 • Pengajian Alam Sekitar
 • Pengurusan Alam Sekitar
 • Pengurusan Hidupan Liar
Bidang pengajian
 • Pengajian Alam Sekitar (1)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  MSc Program dalam Pengurusan Hidupan Liar

  Industri terbesar Dunedin 's adalah Pendidikan tinggi sebagai bandar ini memiliki universiti tertua di New Zealand: Universiti Otago. Dunedin adalah rumah bagi banyak institusi penting lain seperti Otago Institut Politeknik dan Kolej Dunedin Pelajaran. Akaun pelajar sebahagian besar daripada jumlah penduduk di Dunedin.

  Adakah anda bersemangat tentang kesejahteraan haiwan liar dan habitatnya? Jika ya, Pengurusan Hidupan Liar mungkin merupakan bidang pengajian yang sesuai untuk anda.

  Dalam program ijazah Pengurusan Hidupan Liar, anda akan menyelami subjek yang menarik seperti Ekologi, Biologi Hidupan Liar, Pengurusan Habitat dan Dasar Alam Sekitar. Topik-topik ini akan memberikan anda asas yang kukuh dalam memahami hubungan kompleks antara haiwan dan persekitarannya, serta alat yang diperlukan untuk membangunkan strategi yang berkesan untuk mengekalkan populasi hidupan liar yang sihat.

  Graduan Pengurusan Hidupan Liar mempunyai banyak peluang kerjaya untuk diterokai. Anda boleh menjadi Ahli Biologi Hidupan Liar, menjalankan penyelidikan penting tentang populasi hidupan liar. Atau, anda mungkin mendapati panggilan anda sebagai Pegawai Pemuliharaan, menguatkuasakan undang-undang dan peraturan hidupan liar. Jika anda sentiasa bermimpi untuk bekerja di taman nasional, negeri atau tempatan, anda boleh menjadi seorang Renjer Taman. Laluan kerjaya menarik lain termasuk Pendidik Hidupan Liar, Perunding Alam Sekitar dan Pakar Pemulihan Habitat.

  Mengejar ijazah dalam Pengurusan Hidupan Liar adalah peluang yang luar biasa bagi mereka yang berazam untuk membuat perubahan dalam dunia pemuliharaan hidupan liar.

  New Zealand adalah sebuah negara yang keindahan alam semula jadi yang menakjubkan dan pelbagai. Kiwi bukan sahaja salah satu simbol negara - yang lain adalah daun pakis perak dan Koru - tetapi juga nama New Zealand biasanya memanggil diri mereka. Pelajar luar negara perlu membayar yuran penuh dan kos hidup mereka sendiri semasa belajar di sebuah institusi New Zealand.

  MSc, atau Master Sains, adalah ijazah akademik diiktiraf di peringkat antarabangsa yang menunjukkan kecekapan dan pengetahuan tentang topik yang diberikan lapangan. Kebanyakan program MSc mengambil masa empat tahun untuk selesai, selepas itu beberapa menyertai tenaga kerja manakala yang lain terus di dalam bilik darjah.