Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 9 MSc dalam Pengurusan Awam 2023

9 MSc Program dalam Pengurusan Awam 2023

Gambaran keseluruhan

Dasar membuat adalah salah satu kerjaya yang paling penting untuk mengejar untuk pelajar yang bercita-cita tinggi yang sedang mencari untuk membuat perubahan ketara dalam dunia. A subfield sains politik, pengurusan awam paling tepat digambarkan sebagai selari dengan pengurusan sektor swasta. Tugas Seorang pengurus awam adalah untuk memaksimumkan keberkesanan dan kecekapan infrastruktur awam yang berkaitan dengan kebaikan awam. Mendapatkan Sarjana Sains dalam Pengurusan Awam adalah jalan yang cemerlang ke arah kerjaya yang memuaskan dalam pengurusan awam dan dasar.

&nbsp

Bakal pelajar boleh bertanya, apakah Sarjana Sains dalam Pengurusan Awam? Ia adalah ijazah antara disiplin yang mengkaji rahsia kajian pentadbiran awam, perhubungan awam, hak asasi manusia, kemanusiaan, dan kajian sosiologi. Dalam bidang rumit seperti pengurusan awam, latihan disiplin adalah amat penting.Selain itu, pemahaman yang fasih budaya adalah kemahiran yang perlu bagi sesiapa yang bekerja di dasar, kerana ia adalah salah satu aspek yang paling penting dalam masyarakat moden.

&nbsp

Terdapat banyak manfaat untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Sains dalam Pengurusan Awam. Dalam bidang ini, anda akan menerima pendidikan yang menyeluruh yang akan membantu anda membuat keputusan penting berkaitan dengan dasar awam yang memberi kesan kepada kehidupan ramai orang. Selain membuat anda individu yang lebih baik-bulat, MSc dalam Pengurusan Awam adalah jalan terbaik untuk kerjaya yang menguntungkan dalam kerajaan.

&nbsp

Kos MSc dalam Pengurusan Awam berbeza-beza secara meluas oleh institusi. Penyelidikan yang betul ke dalam rancangan perjalanan, serta jenis dan lokasi institusi itu, adalah perlu untuk mendapatkan idea yang lebih baik daripada kos.

&nbsp

Mereka yang berjaya Muda ini, kerjaya dalam dasar awam menanti anda.Kerjaya dalam keselamatan negara atau penguatkuasaan undang-undang, organisasi bukan untung dan penjagaan kesihatan adalah semua pilihan dengan ijazah pengurusan awam. Sama ada anda mahu bekerja untuk sebuah agensi kerajaan, jalankan bagi jawatan awam, atau mengajar, MSc dalam Pengurusan Awam adalah kunci anda untuk kerjaya yang panjang dan menarik membuat perbezaan dalam kehidupan orang ramai.

&nbsp

Masanya kini untuk meneruskan pendidikan anda dan mengejar impian anda untuk membuat perubahan dengan mendapatkan MSc dalam Pengurusan Awam. Terdapat institusi yang dihormati di seluruh dunia yang boleh menawarkan pengalaman seumur hidup dan pendidikan yang benar-benar penting. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

 • MSc
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Awam
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (9)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian