Keystone logo

73 MSc Program dalam Pengajian Teknologi Pengkomputeran 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Teknologi
  • Pengkomputeran
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (73)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Teknologi Pengkomputeran

Ramai orang memilih untuk mengikuti Ijazah Sarjana Sains selepas dianugerahkan ijazah sarjana muda atau selepas bekerja dalam bidang tertentu. Orang-orang yang mempunyai minat yang mendalam dalam bidang komputer boleh mendapat manfaat daripada melengkapkan program Msc.

Apakah MSc Pengkomputeran? Ini program Ijazah Sarjana Sains bertujuan khusus pada individu yang mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang lain daripada komputer dan yang ingin mewujudkan peluang kerjaya baru dengan mengembangkan asas pengetahuan mereka. Program biasanya berasaskan modul, dengan kawasan kajian termasuk teknik penyelidikan, pangkalan data, pengaturcaraan berorientasi objek, internet dan multimedia teknologi dan metodologi pembangunan perisian dengan bahasa pemodelan bersatu. Projek disertasi adalah satu keperluan biasa, dan kursus keseluruhan boleh mengambil satu hingga dua tahun kepada pelajar untuk melengkapkan.

Mereka yang menamatkan program ijazah pengkomputeran membangunkan pengetahuan yang penting dan kemahiran penting dalam pemikiran kritis dan pemikiran, komunikasi, penyelesaian masalah, dan pengurusan projek. Selesainya Msc menyediakan pelajar dengan kelebihan yang unik berbanding rakan-rakan mereka dan membolehkan mereka untuk menyelidiki secara mendalam topik yang mereka minati.

Program-program ini, seperti yang lain, mempunyai kos tuisyen yang berubah-ubah dengan ketara boleh berubah bergantung kepada institusi dan lokasi di seluruh dunia. Pelajar digalakkan untuk mengesahkan tuisyen dan kos pentadbiran sebelum menerima dan melakukan dengan kedudukan sebagai seorang pelajar yang didaftarkan dalam mana-mana program.

Peluang kerjaya bagi graduan Sarjana Muda Sains dalam program pengkomputeran adalah pelbagai.Kursus menyediakan pelajar untuk berjaya dalam pekerjaan sektor awam dan swasta dalam bidang kejuruteraan dan penyelidikan, pembangunan perisian, analisis sistem, analisis data, dan pengurusan IT. Peluang juga boleh didapati dengan penyelidik komersil dan akademik.

&nbsp

Sarjana Sains dalam Pengkomputeran program boleh didapati di seluruh dunia di banyak institusi yang sangat dihormati. Selain kelas tradisional, banyak universiti juga menawarkan kursus dalam talian. Ini adalah berfaedah bagi mereka yang hidup di kawasan pedalaman atau yang mempunyai kekangan pada masa mereka dan tidak dapat melengkapkan ijazah tradisional. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.