Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai MSc dalam Pengajian Antarabangsa 2024

1 MSc Program dalam Pengajian Antarabangsa 2024

Gambaran keseluruhan

Bagi kebanyakan pelajar, kajian sarjana muda tidak mencukupi untuk mendapatkan pemahaman lengkap mengenai subjek. Akibatnya, orang-orang ini sering membuat keputusan untuk mengikuti Master of Science. Selepas menamatkan pengajian dengan ijazah sarjana muda, pelajar biasanya menghabiskan satu hingga tiga tahun bekerja di ijazah sarjana.

Apakah MSc dalam Pengajian Antarabangsa? Walaupun dunia menjadi semakin terhubung, perbezaan serantau dan budaya kekal. Pelajar yang mengikuti ijazah lepasan dalam kajian antarabangsa mempelajari Asia, Eropah, Amerika, Afrika, Timur Tengah, dan tempat penting geografi yang lain. Biasanya, mereka mengambil maklumat mengenai bahasa, budaya, sistem ekonomi, struktur kerajaan, dan perniagaan. Ramai pelajar memberikan input dalam merekabentuk kursus pengajian mereka, membolehkan mereka menumpukan perhatian kepada bidang rayuan individu. Seringkali, para pelajar menamatkan kursus mereka dengan mengambil kursus batu permata, menamatkan latihan, atau menulis kertas utama.

Mengikuti Sarjana Sains dalam Pengajian Antarabangsa harus membantu pelajar mengembangkan kemahiran baru. Paling penting, mereka biasanya belajar bagaimana memahami budaya lain, bercakap bahasa baru, dan menganalisis masalah dunia yang rumit. Kemahiran ini sering membantu graduan berjaya dalam kedua-dua peranan kerajaan dan bukan kerajaan.

Mereka yang mendaftar dalam program MSc dalam Program Pengajian Antarabangsa secara amnya menjangkakan membayar tuisyen dan yuran. Jumlah sebenar perbelanjaan ini bergantung kepada reputasi sekolah dan lokasi, bersama dengan tempoh pengajian. Pelajar yang rajin cuba meneliti kos khusus untuk membantu mereka membelanjakan secara berkesan.

Pelajar yang melengkapkan program Sarjana dalam Pengajian Antarabangsa sering kompetitif dalam sektor perniagaan, kerajaan, dan bukan keuntungan. Mereka yang memasuki dunia perniagaan sering mencari pekerjaan sebagai pengurus perdagangan antarabangsa, pakar pemasaran, atau pegawai eksekutif. Graduan yang mengejar pekerjaan kerajaan biasanya bekerja dalam peranan diplomatik, berkhidmat sebagai pegawai perkhidmatan asing, diplomat, atau wakil perdagangan. Sementara itu, beberapa yang mempunyai ijazah sarjana peringkat antarabangsa menyumbang sebagai pengarah eksekutif bukan profesional, pakar dasar, atau profesor.

Dengan peningkatan populariti pendidikan berasaskan internet, ramai pelajar memutuskan untuk meneruskan pengajian MSc dalam Pengajian Antarabangsa melalui platform dalam talian. Orang lain menghadiri kelas dalam suasana tradisional. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • MSc
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Pengajian Antarabangsa
Bidang pengajian
 • Pengajian Kemanusiaan (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan