Keystone logo

3 MSc Program dalam Mikroekonomi 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Ekonomi
  • Ekonomi
  • Mikroekonomi
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

MSc Program dalam Mikroekonomi

Ijazah induk adalah ijazah pasca menengah yang biasanya menunjukkan pemahaman yang mendalam dan lengkap mengenai perkara itu. Anda boleh memohon ijazah sarjana sebaik sahaja anda mencapai ijazah sarjana muda. Sarjana Sains, atau MSc, biasanya dikhaskan untuk disiplin yang memberi tumpuan kepada sains dan matematik.

Apakah MSc dalam Microeconomics? Subjek ini biasanya merangkumi kajian bagaimana keputusan satu pihak dalam pasaran mempengaruhi pasaran itu. Sebagai contoh, anda mungkin mengkaji bagaimana kenaikan harga satu produk mempengaruhi harga produk pesaing. Sebagai satu disiplin, ia bertujuan untuk memberi bantuan kepada individu dan firma untuk memaksimumkan kejayaan mereka di pasaran dengan memaklumkan kepada mereka mengenai kesan potensi dasar dan perubahan dasar mereka.

Faedah daripada MSc dalam Mikroekonomi selalunya luas. Bukan sahaja anda mungkin belajar kemahiran khusus untuk subjek, seperti cara menyelidik dan mendokumenkan penemuan anda dengan betul, tetapi anda mungkin akan mempelajari perkara yang akan memberi manfaat kepada kehidupan peribadi anda, seperti pengurusan wang dan organisasi.

Kos MSc dalam Ekonomi bergantung kepada sekolah yang anda pilih dan rantau di mana ia berada. Institusi pilihan anda boleh memberi anggaran kos programnya.

Kerjaya di dunia mikroekonomi melanda kedua-dua hujung spektrum serta pertengahan. Anda mungkin memilih untuk masuk ke dalam kerajaan, menasihati kepemimpinan perubahan yang mempunyai dasar cukai dan tarif spesifik di pasaran tempatan. Atau anda boleh memilih sektor swasta, bekerja sebagai pegawai kewangan untuk sebuah syarikat atau syarikat yang ingin meningkatkan kehadirannya di pasaran tertentu. Terdapat pilihan pendidikan dan penyelidikan, bekerja untuk kolej dan universiti. Sebagai alternatif, anda boleh pergi ke perniagaan untuk diri sendiri, sebagai perunding atau penasihat, atau anda mungkin memilih untuk melepaskan dan menulis artikel mengenai penemuan anda untuk penerbitan kewangan.

Anda boleh menemui program siswazah mikroekonomi di sekolah-sekolah di seluruh dunia dan dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.