Keystone logo

21 MSc Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Mekanikal Mekatronik 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Mekanikal
  • Mekatronik
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (21)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

MSc Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Mekanikal Mekatronik

Terlalu ramai graduan baru melanda pasaran kerja dengan dakwat masih pengeringan pada darjah undergrad mereka berfikir bahawa majikan baru hanya menunggu untuk merampas mereka. Hasil akhir seperti andaian sering kekecewaan. Pemohon adalah cepat untuk mengetahui bahawa apa yang majikan yang benar-benar nilai adalah keupayaan untuk memindahkan pengetahuan mereka kepada tetapan profesional dan praktikal. Sarjana Sains (MSc) menunjukkan ijazah yang majikan yang satu adalah bersedia untuk berbuat demikian.

Jadi, anda mungkin bertanya diri anda sendiri, "Apakah MSc Mekatronik?" Ringkasnya, MSc mekatronik adalah peluang. Kursus undergrad anda tidak syak lagi mengajar anda banyak tentang integrasi kemahiran elektronik, mekanikal, dan komputer. Kursus A sarjana memberikan anda peluang untuk melihat bahawa pengetahuan dalam tindakan.Kursus anda akan ditumpukan ke arah memohon mekatronik prinsip dalam tetapan profesional di beberapa bidang yang berbeza, termasuk pembuatan, pengeluaran, pendidikan dan penjagaan kesihatan.

Kerana mekatronik adalah seperti bidang yang berdaya saing, anda perlu membuat diri anda menonjol dalam orang ramai calon-calon lain mencari untuk mengisi pekerjaan dalam industri ini. Memandangkan kolam besar harapan pekerjaan untuk dipilih, majikan akan mahu melihat apa yang anda membawa ke meja yang lain tidak boleh. MSc menunjukkan bahawa anda membawa gabungan optimum pendidikan dan pengalaman.

Kos untuk mengikuti ijazah sarjana boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah, namun kos tidak sepatutnya menghalang anda daripada meneruskan pendidikan anda. Jika anda mempunyai kebimbangan tentang menjadi mampu membayar tuisyen dan yuran, bercakap dengan penasihat program anda tentang kemungkinan bantuan kewangan.

Mekatronik menggabungkan kemahiran komputer dengan proses mekanikal dan elektronik. Dalam kepesatan teknologi komputer dalam semua bidang pengeluaran telah menyaksikan ledakan dalam bilangan pekerjaan yang memerlukan kemahiran ini. Oleh itu, anda akan mencari peluang pekerjaan dalam hampir mana-mana industri.

Terlalu ramai pelajar siswazah bakal merasakan seolah-olah keperluan untuk menyokong diri mereka dan keluarga mereka mengatasi keperluan untuk meneruskan pendidikan mereka. Apa yang mereka tidak faham adalah bahawa kedua-dua tidak semestinya saling eksklusif. Anda boleh mengikuti semua peringkat ijazah anda semasa masih bekerja dengan mendaftar dalam kursus ijazah dalam talian. Jika anda sedang mencari untuk mengambil langkah seterusnya dalam kerjaya anda, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.