Keystone logo

52 MSc Program dalam Matematik Gunaan 2024

Penapis

Penapis

 • MSc
 • Sains Semula Jadi
 • Matematik
 • Matematik Gunaan
Bidang pengajian
 • Sains Semula Jadi (52)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  MSc Program dalam Matematik Gunaan

  Sarjana Sains atau MSc pada umumnya adalah ijazah lanjutan dua tahun yang berfungsi sebagai tindak lanjut kepada Sarjana Muda Sains. Ijazah lanjutan ini, yang ditawarkan di banyak negara, biasanya menumpukan pada kajian sains, berbanding dengan Sarjana Seni.

  Apakah MSc dalam Matematik Gunaan? Matematik Gunaan adalah cabang khusus matematik yang berkaitan dengan kaedah praktikal kerana ia digunakan untuk bidang tertentu. Pelajar yang mengejar ijazah ini mungkin mengharapkan untuk mempelajari topik seperti bagaimana matematik berkaitan dengan bidang yang pelbagai seperti sains komputer, industri, perniagaan, kejuruteraan dan sains. Anda juga boleh belajar menerapkan prinsip matematik kepada masalah praktikal dengan mengkaji dan merumuskan model matematik yang menjawab soalan-soalan yang berkaitan dengan ekonomi, teori permainan dan lain-lain.

  MSc dalam Matematik Gunaan boleh menjadi berguna kerana anda melampaui kerja teoritis dalam matematik dan meneroka aplikasi dunia sebenar, memahami bagaimana matematik memberi kesan kepada kehidupan kita. Sebagai tambahan kepada prinsip pembelajaran seperti analisis statistik, anda boleh mengharapkan untuk mengembangkan kemahiran menyelesaikan masalah anda dan organisasi, yang penting untuk kerjaya masa depan dan kehidupan.

  Seperti mana-mana ijazah akademik, kos kewangan MSc dalam Matematik Gunaan boleh berbeza-beza dari program ke program. Semasa anda meneliti program tertentu, kos pastinya satu faktor yang perlu dipertimbangkan.

  Satu manfaat MSc dalam Matematik Gunaan ialah ia boleh membuka pelbagai pilihan kerjaya. Dengan ijazah ini, anda boleh mencari pekerjaan sebagai saintis komputer, ahli statistik, pengurus operasi atau ahli matematik matematik. Oleh sebab matematik yang digunakan adalah kajian praktikal, ia boleh melengkapkan kerjaya jurutera, ahli kimia, biologi dan penyelidik makmal.

  Terdapat beberapa institusi yang menawarkan MSc dalam Matematik Gunaan, jadi anda mempunyai banyak program yang boleh dipilih. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.